Zamolnica

Od Hrvatske službeno zatražena potvrda o školovanju Sebije Izetbegović

Putem Ministarstva pravde BiH upućena je zamolnica nadležnim organima Hrvatske za službeno očitovanje i potvrđivanje vjerodostojnosti dokumentacije koju je izdao Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.
Sci-Tech / Obrazovanje | 26. 07. 2021. u 16:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo (KUIP) zatražila je podatke od obrazovnih institucija Hrvatske kako bi se provjerili podaci o školovanju Sebije Izetbegović, generalne direktorice Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu.

Putem Ministarstva pravde BiH upućena je zamolnica nadležnim organima Hrvatske za službeno očitovanje i potvrđivanje vjerodostojnosti dokumentacije koju je izdao Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

“Uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo je dana 19.07.2021.godine putem Ministarstva pravde BiH uputila Zamolnicu nadležnim organima Republike Hrvatske i Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, radi službenog očitovanja i potvrđivanja vjerodostojnosti dokumentacije izdate od strane Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na ime Izetbegović Sebije”, priopćenoje iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove.

Podsjećamo, ranije je objavljeno da ne postoje podaci o položenim ispitima Sebije Izetbegović u Zagrebu, točnije, tamo je upisala prvu godinu postdiplomskog studija Medicinskog fakulteta u Zagrebu, ali ne postoji dokumentacija kojom se potvrđuje vjerodostojnost o indeksu niti o položenim ispitima, saopćeno je iz Sveučilišta u Zagrebu.

Ova obrazovna institucija odgovorila je na upit Univerziteta u Sarajevu o dostavljanju dokumentacije iz službene evidencije Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu o studijama Sebije Izetbegović.

UNSA je poslao fotokopiju indeksa na ime Sebija Izetbegović s molbom da se izjasne o vjerodostojnosti kao i da dostave uvjerenje o položenim ispitima u indeksu.

“Uvidom u arhiv Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu utvrdili smo da je Sebija Izetbegovića, rođena 6. travnja 1960. godine u Titogradu, Republika Crna Gora, bila upisana u prvu godinu postdiplomskog studija Ultrasound in clinical medicine u akademskoj godini 1992/1993. U dosjeu imenovane ne postoji dokumentacija na temelju koje bismo mogli potvrditi vjerodostojnost indeksa i izdati uvjerenje o položenim ispitima sadržanim u indeksu”, navodi se u dopisu Sveučilišta u Zagrebu.

Podsjetimo, informacije o doktoratu Sebije Izetbegović izazvale su brojne burne reakcije, a zatražena je i istraga.

Kopirati
Drag cursor here to close