Odgovorno tvrdi

Hrvatska liječnica: Sebija nije sudjelovala u istraživačkom radu

Doktorat dr. Izetbegović nikada nije imala, kaže, prilike pročitati, niti nazočiti obrani njezine doktorske disertacije.
Vijesti / Flash | 28. 05. 2021. u 16:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Profesorica u SAD-u Sanja Kupešić Plavšić komentirala je navode o sudjelovanju direktorice UKCS-a Sebije Izetbegović na postdiplomskom studiju u Zagrebu, odgovorno tvrdeći kako Sebija Izetbegović nije sudjelovala u znanstveno-istraživačkom radu bolničkog tima.

"Kao voditeljica Odsjeka za humanu reprodukciju Kliničke Bolnice Sveti Duh odgovorno tvrdim da dr. Izetbegović nije sudjelovala u znantveno-istraživačkom radu tima za humanu reprodukciju naše bolnice kao samostalni istrazivač ili istrazivač suradnik, niti je prikupljala originalne podatke za izradu svog magisterija ili doktorata", navodi dr. sc. Kupešić Plavšić u svojem odgovoru.

Nije prikupljala podatke

Ova činjenica je, tvrdi, lako provjerljiva jer se za svaki znanstveni projekt upućuje dopis Etičkom povjerenju bolnice koje sukladno sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, Statutom bolnice i Poslovnikom o radu Etičkog povjerenstva odobrava izvođenje znanstvenih projekata i disertacija, prenosi N1.

"Ovo je osobito važna činjenica jer su voditelji znanstvenih projekata i odjela odgovorni poduzeti sigurnosne mjere za očuvanje osobnih i osjetljivih podataka svojih pacijenata/tica i zaštititi svaku neovlaštenu uporabu podataka o liječenju i ishodu liječenja. Stoga ponavljam: doktorica Izetbegovic nije imala uvid u podatke liječenja pacijentica na Odsjeku za humanu reprodukciju koje bi mogla koristiti za izradu svoje disertacije", komentira.

Nikada nije vidjela doktorat 

Doktorat dr. Izetbegović nikada nije imala, kaže, prilike pročitati, niti nazočiti obrani njene doktorske disertacije.

"Pretpostavljam da se zahvala dr. Izetbegović za moju stručnu pomoć odnosi na činjenicu da sam s njom nesebično podijelila objavljene znanstvene i stručne radove i poglavlja u knjigama našeg tima koji su joj mogli koristi za izradu disertacije", pojašnjava dr. Kupešić Plavšić, i dodaje:

"Što se tiče poslijediplomskog studija, na Medicinskom fakultetu u Zagrebu je proveden svaki registrirani polaznik poslijediplomske nastave koji je s upjehom završio nastavni program (redovito prisustvovao nastavi i vježbama; više od 80%) i time stekao pravo pristupiti ispitu.

Ova institucija posjeduje zapisnike s datumom polaganja ispita, pitanjima, imenom i potpisom ispitivaca za svaki ispit koji je dr. Izetbegović položila". 

Kopirati
Drag cursor here to close