Sakrivanje razgovora

Zaključani razgovori na WhatsAppu sada su još sigurniji

Nova značajka na WhatsAppu omogućuje korisnicima da sakriju svoje zaključane razgovore te da ih dodatno zaštite lozinkom koja je različite od one koju koriste za otključavanje uređaja.
Sci-Tech / Internet | 05. 12. 2023. u 16:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

WhatsApp je u svibnju predstavio sigurnosnu funkciju Chat Lock, koja privatne, intimne ili općenito osjetljive razgovore štiti biometrijskom zaštitom ili lozinkom uređaja. Iako zaključani razgovori već u startu pružaju novi sloj sigurnosti, WhatsApp je to sada odlučio još više produbiti značajkom Secret Code.

Riječ je, naime, o značajki koja korisnicima pruža dodatnu razinu sigurnosti i privatnosti kod zaključanih razgovorima, javlja Bug.

''Sa značajkom Secret Code, sada ćete moći postaviti jedinstvenu lozinku koja se razlikuje od one koju koristite za otključavanje mobitela, a sve kako biste svojim zaključanim razgovorima dali dodatnu razinu privatnosti'', priopćili su iz WhatsAppa.

Osim što će moći promijeniti lozinku, korisnici će moći u potpunosti sakriti odjeljak za zaključane razgovore, tako da tuđe znatiželjne oči neće ni znati da se nešto skriva u aplikaciji.

Ti će se razgovori pojaviti upisivanjem lozinke u traku za pretraživanje.

WhatsApp je već počeo s izdavanjem ažuriranja koje donosi ovu značajku te navode da će ju svi korisnici dobiti tijekom ovog mjeseca.

Kopirati
Drag cursor here to close