Privatnost

WhatsApp ipak neće ograničiti funkcije korisnicima

Od sada će WhatsApp početi dijeli informacije korisnika, kao što su chatovi, fotografije, lokacije, kontakti s Facebookom, ali i s drugim partnerskim kompanijama Facebooka.
Sci-Tech / Internet | 01. 06. 2021. u 17:06 Bljesak.info
ŠTO JE S WHATSAPP-om i što koristiti umjesto njega?!

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Početkom ove godine, WhatsApp je uveo značajne promjene na polju privatnosti za svoje korisnike.

Naime, WhatsApp je ažurirao svoje uvjete i odredbe i politiku privatnosti, a prema prvobitnoj najavi WhatsAppa svi onu koji ne prihvate nova pravila neće biti u prilici koristiti ovu aplikaciju za razmjenu poruka, poziva itd.

Ipak, sada je WhatsApp povukao ručnu i promijenio takvu najavu.

15. svibnja stupile su na snagu nove odredbe koje se tiču politike privatnosti na WhatsAppu.

WhatsAppov korisnički ugovor sada se promijenio i od sada će WhatsApp početi dijeli informacije korisnika, kao što su chatovi, fotografije, lokacije, kontakti itd. s Facebookom, ali i s drugim partnerskim kompanijama Facebooka.

Pročitajte još

Prvobitno su iz WhatsAppa službeno obavijestili javnost što će se dogoditi ako korisnici ne prihvate ove odredbe, prenosi Bajtbox.

Tako je tu rečeno da će WhatsApp postupno početi s ograničavanjem funkcija korisnicima koji ne prihvate nove uvjete i odredbe.

Ipak, sada su iz WhatsAppa odlučili malo smiriti situaciju te tako The Verge prenosi da korisnicima u Indiji koji nisu prihvatili nova pravila i odredbe koje se tiču privatnosti na WhatsAppu nije ograničeno korištenje ove aplikacije.

Oni se pozivaju na izjavu glasnogovornika kompanije u kojoj stoji da "s obzirom na nedavne razgovore s raznim predstavnicima vladajućih struktura širom svijeta i stručnjacima za privatnost, želimo reći da nećemo ograničivati funkcionalnost rada WhatsAppa za one koji još nisu prihvatili nove uvjete i odredbe".

Iz WhatsAppa će ipak povremeno podsjećati korisnike da prihvate nove uvjete i odredbe, ali oni također navode da je većina korisnika već prihvatila nove uvjete i odredbe.

Kopirati
Drag cursor here to close