Nakon pritiska

WhatsAapp će bolje poštovati privatnost korisnika

WhatsApp će odsad jasno objasniti šta namjerava promijeniti u ugovoru korisnika i kako to odgovara korisničkim pravima.
Sci-Tech / Internet | 06. 03. 2023. u 16:20 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tehnološka kompanija WhatsApp pristala je u potpunosti poštovati pravila Europske unije (EU) o promjeni uvjeta usluge, objavila je u ponedjeljak Europska komisija, prenosi Anadolija.

"Nakon dijaloga s tijelima EU-a za zaštitu potrošača i Europskom komisijom, WhatsApp se obvezao da će biti transparentniji pri izmjeni uvjeta pružanja usluge", navodi se u priopćenju Europske komisije.

WhatsApp će odsad jasno objasniti šta namjerava promijeniti u ugovoru korisnika i kako to odgovara korisničkim pravima.

Također će omogućiti korisnicima da odbiju ažurirane uvjete usluge, navodeći kada i zašto potrošač neće moći koristiti aplikaciju u slučaju odbijanja.

Osim toga, kompanija, koja pripada američkom tehnološkom konglomeratu Meta, koji posjeduje društvenu mrežu Facebook, obećala je da neće dijeliti podatke o korisnicima s trećim stranama, uključujući spomenutu platformu društvenih medija.

Komesar EU-a za pravosuđe Didier Reynders pozdravio je opredjeljenje WhatsAppa da "aktivno informira korisnike o svim promjenama njihovog ugovora i poštuje njihov izbor umjesto da ih pita svaki put kada otvore aplikaciju".

“Potrošači imaju pravo da razumiju na šta pristaju i šta taj izbor konkretno podrazumijeva kako bi mogli odlučiti žele li nastaviti koristiti platformu”, dodao je Reynders.

Europske vlasti su pokrenule istragu protiv WhatsAppa u siječnju 2022. godine nakon upozorenja udruženja za zaštitu potrošača.

Kopirati
Drag cursor here to close