Popularna opcija

Statusi na Instagramu dostupni i u Europi

Na tržištima na kojima je već dostupna naročito je popularna među tinejdžerima, rekao je CEO Instagrama Adam Mosseri.
Sci-Tech / Internet | 31. 01. 2023. u 16:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krajem prošle godine Instagram je predstavio neke nove opcije za svoju društvenu mrežu.

Među inim, predstavili su i opciju tekstualnog statusa nazvanu Instagram Note koja omogućuje dijeljenje tekstualnih statusa s dijelom prijatelja, odnosno pratitelja na toj društvenoj mreži.

Na početku je opcija lansirana samo na određenim tržištima, no europsko nije bilo među njima.

Sada se i to promijenilo te je Adam Mosseri najavio kako Instagram počinje sa širenjem dostupnosti opcije Notes i na druga tržišta - uključujući zemlje EU, Veliku Britaniju i Japan, javlja Zimo.

Prilikom predstavljanja Notesa, neki su ga predstavili kao alternativnu Twitteru, no ipak postoje velike razlike između nove opcije Instagrama i Muskove društvene mreže. Najveće razlike odnose se na broj znakova, ali i mjesto prikaza tog statusa.

Naime, Notes podržava maksimalno 60 znakova, dok na Twitteru možete upisati njih 280, a što je još važnije, ti se statusi neće prikazivati u feedu Instagrama.

Naime, oni se mogu dijeliti samo s ograničenom grupom osoba (onih koje pratite, ali i koje prate vas, odnosno osoba s liste bliskih prijatelja) i to iznad profilne fotografija u chat balonima unutar inboxa direktnih poruka. Nakon njihove objave, te kratke tekstualne obavijesti nestaju u roku od 24 sata.

Mosseri kaže kako je opcija Notes odlično prihvaćena na tržištima na kojima je već dostupna, a pogotovo je popularna među tinejdžerima.

Ova opcija još nije dostupna svim korisnicima u Europi, već je za jučer najavljen početak njene dostupnosti tako da će svi (europski) korisnici uskoro moći početi s dijeljenjem tekstualnih statusa unutar Instagramovih poruka.

 

Kopirati
Drag cursor here to close