Za ljubitelje igranja

Na Netflix stiže veliki broj novih igrica

Do kraja ove godine na Netflixu bi se ukupno trebalo pojaviti najmanje 40 igara te svaki mjesec možemo očekivati nove naslove.
Sci-Tech / Internet | 22. 03. 2023. u 16:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Netflixa su prije nekoliko godina odlučili proširiti svoje poslovanje i na videoigre. Osim što su već predstavili igre, najavili su i otvaranje studija za igre, čime su jasno dali do znanja kako su njihove ambicije na ovom tržište dugoročne i ozbiljne. Do sada su na svojoj platformi predstavili 55 naslova, uključujući i neke napravljene po popularnim serijama poput Stranger Things, no ono najbolje za sve ljubitelje videoigara tek dolazi.

Prema Leanne Loombe iz Netflixova odjela za videoigre, trenutačno njihovi partnerski studiji diljem svijeta razvijaju čak 70 igara, dok gamerski odjel samog Netflixa trenutačno radi na još 16 naslova. Riječ je o igrama različitih žanrova - od RPG-a do slagalica, avantura i indie naslova, javlja Zimo.

Naš je cilj razviti široki portfelj igara, različitih žanrova i formata, jer vjerujemo da svi mogu pronaći sreću u igrama, ako otkriju jednu ili više njih koje su prave za njih, naglasila je Loombe.

Leanne Loombe kaže kako su posebno popularne igre bazirane na originalnom Netflixovom sadržaju. Podsjetimo, jedna od prvih takvih igara bila je Stranger Things koja je napravljena po uzoru na iznimno popularnu seriju i jedan od najvećih Netflixovih hitova. Ono što je nama posebno zanimljivo, odnosno igra koju je Loombe posebno istaknula jest Too Hot to Handle: Love is a Game koja je bazirana na seriji Too Hot to Handle. Igra je lansirana paralelno s četvrtom sezonom serije te je jedna od najpopularnijih igara ove tvrtke.

Ta je igra napravljena u suradnji s Nanobitom, a Loombe je najavila kako za ovu godinu pripremaju i njen nastavak na kojem također rade s Nanobitom.

Do kraja ove godine na Netflixu bi se ukupno trebalo pojaviti najmanje 40 igara te svaki mjesec možemo očekivati nove naslove, a još jedna igra koju treba spomenuti je i Ubisoftov Mighty Quest: Rogue Palace koji očekujemo sredinom travnja.

Kopirati
Drag cursor here to close