Mjesečna naknada

Jeste li spremi plaćati osiguranje od hakiranja na Instagramu?

''Ma napravi novi'', nije nešto što želite čuti kada vam je hakiran profil društvene mreže. Pogotovo u slučaju ako ste kreator sadržaja i prisutnost na društvenim mrežama vam je dio poslovanja
Sci-Tech / Internet | 04. 07. 2022. u 08:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osiguranje pokriva većinu šteta koje se mogu dogoditi na vašoj fizičkoj imovini. No što je s digitalnom imovinom i računima društvenih mreža? Upravo zbog toga nedavno je nastao izraelski startup Notch koji svojom uslugom želi omogućiti osiguranje od hakiranja za Instagram. Uz početnu cijenu od 8$ mjesečno, u slučaju da ostanete bez pristupa Instagramu, možete dobiti naknadu te pomoć pri ponovnom preuzimanju kontrole nad vašim Instagram profilom.

Naknada ovisi o nekoliko različitih faktora pomoću kojih Notch procjenjuje koliko sponzoriranog sadržaja kreator mjesečno objavi i koliko novaca bi netko u tom rangu utjecaja mogao zaraditi po jednoj objavi. Na temelju toga može se izračunati mjesečna naknada za policu osiguranja od hakiranja.

“Gledamo broj pratitelja, angažman, odakle je publika, vertikalu u kojoj influencer radi, koliko objava mjesečno ta osoba obično postavi, koliko je od njih sponzoriranih objava…” objašnjava izvršni direktor Rafael Broshi, javlja Bug.

TechCrunch je analizirao primjer jedne takve police osiguranja. Za godišnju naknadu od 459$ osiguranje isplaćuje 224$ dnevno za svaki dan kada ne možete pristupiti svojem profilu. Dnevne naknade počinju nakon proteka 48 sati i moguće su do maksimalnog iznosa od 22.000,00$ na godišnjoj razini.

Također, jedno od pravila ovog osiguranja odnosi se na ostale probleme koje možete imati, a koji se odnose na ciljano uznemiravanje, masovne prijave protiv vašeg računa, zabrane ili suspenzije pristupu vašem računu iz bilo kojeg razloga. U svim tim slučajevima Notch neće pokriti štetu.

"Vjerojatno ćemo izdati dodatak polici u bliskoj budućnosti, koji pokriva i suspenzije", rekao je Broshi. "Trenutačno ne pokrivamo te stvari, uglavnom zato što je jako, jako teško stvarno izgraditi proizvod koji pruža vrijednost […] Zato smo krenuli prema dijelu hakiranja, gdje vjerujemo da ćemo moći pomoći.“

Iako je usluga trenutno dostupna samo u nekoliko država SAD-a za očekivati je da će kroz neko vrijeme postati šire dostupna, nudio to Notch ili netko drugi, kako se kreatori sadržaja budu više upoznali s njom jer potražnje za ovakvom vrstom usluge ne bi trebalo nedostajati.

Kopirati
Drag cursor here to close