Šuška se

Google će uskoro predstaviti svoj prvi pametni sat i novi smartphone

Čini se kako će Google sat i smartphone, kao i novu verziju Androida, predstaviti na konferenciji Google I/O koja će se održati u svibnju.
Sci-Tech / Internet | 02. 03. 2022. u 11:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glasine o Googleovom pametnom satu mrežom kruže godinama. Prošle godine “izvori upoznati sa situacijom u kompaniji” objavili su kako bi Google mogao odustati od njegova razvoja, da bi se nedugo nakon toga tehnološkim medijima proširila vijest kako će tijekom ove godine ipak predstaviti toliko spominjani Pixel Watch.

Ovaj tjedan pojavili su se novi dokazi kako bi Google uskoro mogao predstaviti ne samo svoj prvi model pametnog sata, već i novi model pametnog telefona - Pixel 6a.

Naime, u bazi podataka jednog američkog mobilnog operatera objavljene su informacije o dva nadolazeća uređaja nazvana “rohan” i “bluejay”, što su kodna imena upravo za Pixel Watch i Pixel 6a.

Ti podaci nisu otkrili previše detalja o samom hardveru uređaja i njihovim opcijama, no neke smo detalje ipak saznali, javlja Zimo.

Pixel Watch tako bi se u prodaji trebao pojaviti u tri boje (siva, crna i zlatna) te će imati 32GB prostora za pohranu podataka, što je dvostruko više u odnosu na Galaxy Watch 4, Samsungov sat koji pokreće isti operativni sustav Wear OS.

Što se pametnog telefona tiče, Pixel 6a pojavit će se u tri boje (crna, bijela i zelena) te sa 128GB prostora za pohranu podataka.

Na stranici Android Authority kažu kako bi se i novi pametni sat i telefon vjerojatno trebali lansirati u isto vrijeme, što bi moglo biti za negdje dva mjeseca.

Naime, Google u svibnju redovito održava veliku konferenciju Google I/O na kojoj predstavljaju različite novitete, a ove godine ti bi noviteti mogli uključivati pametni sat, smartphone i informacije o novoj verziji mobilnog operativnog sustava Android.

 

Kopirati
Drag cursor here to close