Microsoftov alat

Bingov AI chatbot postaje dostupan i na drugim preglednicima

Za sad je sve još u fazi testiranja, no iz Microsofta poručuju kako bi trebao uskoro biti dostupan.
Sci-Tech / Internet | 27. 07. 2023. u 10:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bingov AI chatbot, temeljen na ChatGPT-u, više neće biti ekskluzivno dostupan samo na Microsoftovom pregledniku Edge.

Nakon pomnog testiranja, iz Microsofta su poručili kako će se Bingov Chat uskoro moći koristiti i na drugim preglednicima - ponajprije Sarafiju i Chromeu.

Za sad je chatbot dostupan samo odabranim korisnicima koji sudjeluju u testiranju i to uz određena ograničenja.

Primjerice, korisnici mogu upisati upite dugačke maksimalno 2000 riječi, dok na Edgeu oni mogu biti dvostruko dulji. Također, chatbot se restarta nakon pet upita, a ne nakon 30 kao što je slučaj s Edgeom, javlja Bug.

Microsoft je pripremio i još neke novine. Tako će chatbot biti moguće koristiti i u tamnom načinu rada odabirom izgleda u meniju koji se nalazi u gornjem desnom kutu chata.

Tu je i vizualno pretraživanje u samom Bing Chatu, što omogućuje korisnicima da učitaju fotografije i pretražuju relevantan sadržaj na netu.

Podsjetimo, prošlog mjeseca Microsoft je najavio i glasovnu komponentu Bing Chata za desktop, koja omogućuje korisnicima da razgovaraju s chatbotom jednostavnim klilkom na ikonu mikrofona.

Ta opcija trenutno prepoznaje pet jezika (engleski, japanski, francuski, njemački i mandarinski), a navodno su u pripremi i drugi jezici.

Kopirati
Drag cursor here to close