Simpozij

Vodeći gastroenterolozi regije se okupili u Mostaru

Sci-Tech / Flash | 10. 06. 2016. u 21:01 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Peti međunarodni simpozij 'Novosti u gastroenterologiji' Mostar koji je započeo u petak održava se još u subotu u hotelu 'Mostar' i okupio je brojne eminentne stručnjake iz BiH, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Slovenije i Crne Gore.

Po riječima dekana Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Milenka Bevande, prošlogodišnji kongres imao je jako veliki odjek u regiji i u Europi, a rezultati toga su, kako je kazao, da smo kao država, odnosno Udruženje gastroenterologa i hepatologa BiH, pozvani da organiziramo jedan od međunarodnih ECCO simpozija (Europsko udruženje za upalne bolesti crijeva).

Na svečanosti koja je organizirana u petak navečer u hotelu 'Mepas', prisutnima su se obratili između ostalih Milenko Bevanda, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, te ministar zdravstva FBiH Vjekoslav Mandić koji je ujedno i proglasio otvorenim ovogodišnji simpozij.

U izjavi za medije Milan Kujundžić rekao je kako bolesti iz gastroenterologije uzimaju velikog maha, te da dobna granica oboljelih osoba je sve niže. "Do prije nekoliko godina oboljeli su bili pretežno u šestom ili sedmom desetljeću života. Danas sve više mladih boluje od raznih bolesti, tako da je dobra granica spuštena na treće desetljeće života ljudi".

On je također pozdravio sve prisutne, poželivši uspješan rad simpozija. U glazbenom dijelu programa nastupila je mezzosopranistica Monija Jarak. Tijekom subote bit će upriličene sesije o upalnim bolestima crijeva, o hepatobilijarnim sustavima i bolestima gušterače, te o probavnom traktu.

Kopirati
Drag cursor here to close