3. lipnja

Psihijatrijska subota u Mostaru

Sci-Tech / Flash | 29. 05. 2017. u 07:07 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klinika za psihijatriju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru i Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru, u suradnji s Udrugom psihijatara Bosne i Hercegovine i Liječničkom komorom Hercegovačko-neretvanske županije, u subotu, 3. lipnja od 9.00 sati u hotelu ''ERO'', organiziraju međunarodni simpozij – Četrnaestu mostarsku psihijatrijsku subotu. Tema ovogodišnjeg simpozija je – Psihoonkologija: multidisciplinarni pristup.

Od davnina je poznata, a mnogo stoljeća kasnije i znanstveno dokazana, činjenica da su tijelo i duša povezani i "da se ne može liječiti tijelo ako se ne liječi duša".

Psihoonkologija je relativno nova znanstvena disciplina u medicini koja se, povezujući psihijatriju i onkologiju, bavi izučavanjem psihičkih reakcija i psihoterapijskih intervencija kod onkoloških bolesnika nakon pojave maligne bolesti.

''U borbi s onkološkim bolestima onkologija u dijagnostici i liječenju posljednjih godina bilježi sve veće uspjehe, a doprinos tomu svakako daje uspješna suradnja onkologije i psihijatrije.

Na simpoziju će biti iznesena vrlo zanimljiva predavanja koja će pokušati podići razinu znanja i biti u najnovijim trendovima u oblasti psihonkologije'', kaže predsjednik Organizacijskog odbora prof. dr. sc. Dragan Babić.

Kopirati
Drag cursor here to close