Mostar

Prva međunarodna konferencija o obrazovanju

Sci-Tech / Flash | 08. 05. 2017. u 12:01 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otvaranje Prve međunarodne konferencije o obrazovanju (MICE 2017) u organizaciji Nastavničkog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru bit će održano u petak, 12. svibnja, u 12 sati u Hotelu Mostar, priopćio je organizator.

Konferencija će okupiti eminentne stručnjake iz Bosne i Hercegovine, ali i regije i svijeta, s ciljem razmjene ideja, mišljenja i rezultata specifičnih istraživanja u oblasti obrazovanja.

Konferencija će obuhvatiti pet različitih sekcija, stručnih i umjetničkih oblasti koje se proaktivno bave suvremenim pristupima u obrazovanju, i to inkluzija u obrazovanju, organizacija i upravljanje u obrazovanju, nove tehnologije i inovacije u obrazovanju, suvremeni metodološko-metodički pristupi u obrazovanju, te umjetnost i obrazovanje.

U svečanom dijelu otvaranja konferencije sudionicima i gostima će se obratiti rektor Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru prof. dr. Sead Pašić, federalna ministrica obrazovanja i znanosti prof. dr. Elvira Dilberović, prof. dr. Salih Fočo, redovni profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu i mr. Yunus Dilber, direktor Turskog kulturnog centra "Yunus Emre" Mostar.

Konferenciju će otvoriti prof. dr. Asim Peco, dekan Nastavničkog fakulteta.

Organizaciju konferencije, uz Nastavnički fakultet, podržale su partnerske institucije: Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Sarajevu, Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu, Edukacijski fakultet Univerziteta u Travniku, Pedagoški fakultet Univerziteta u Bihaću i Filozofski fakultet Univerziteta u Sarajevu.

Zatvaranje konferencije održat će se 13. svibnja u 16 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close