Jaka konkurencija

iPhone izgubio poziciju najprodavanijeg smartphonea u Kini

Sci-Tech / Flash | 30. 01. 2017. u 08:54 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Prema njihovim podacima, Appleov iPhone po prvi put u posljednjih pet godina nije najprodavaniji mobilni telefon na kineskom tržištu.

Listu najprodavanijih mobilnih telefona sada predvodi domaći proizvođač Oppo, sa svojim mobilnim uređajem Oppo R9, koji je prodan u 17 milijuna primjeraka (4% tržišnog udjela). Riječ je o uređaju koji sadrži 5,5-inčni AMOLED zaslon, MediaTekov Helio P10 čip, 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije, piše Bug.hr.

Apple se nalazi na drugom mjestu sa svojim iPhone 6s uređajem s 12 milijuna prodanih primjeraka. Tijekom 2016. godine domaći kineski proizvođači pametnih telefona, Oppo, Vivo i Huawei zabilježili su rast isporuka od 109, 78 odnosno 21%. S druge strane, Apple i kineska tvrtka Xiaomi zabilježili su pad isporuka od 21 odnosno 22%.

U Counterpoint Researchu kao razlog pada popularnosti Appleovih uređaja ističu trenutačne tehnološke trendove kao što su OLED zasloni, brzo punjenje uređaja, baterije s velikim kapacitetom, dvostruke kamere, dakle, sve značajke koje iPhone 6s nema.

Noviji iPhone 7 Plus ima bateriju većeg kapaciteta i dvostruku stražnju kameru, no ima cijenu koja zasad nije pristupačna tamošnjim kupcima. Također, tu je i rast zastupljenosti pametnih telefona iz srednjeg segmenta, koji bilježe sve veći tržišni udio.

Kopirati
Drag cursor here to close