priliv talenata

Apple razmišlja o pokretanju pravnih radnji protiv Trumpove zabrane

Sci-Tech / Flash | 01. 02. 2017. u 11:40 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apple razmatra mogućnost pokretanja pravnih radnji protiv izvršne naredbe koju je potpisao američki predsjednik Donald Trump, kojom se zabranjuje ulazak osobama iz sedam većinski muslimanskih zemalja u SAD, rekao je izvršni direktor Applea Tim Cook u intervjuu za The Wall Street Journal, prenosi Indepedent.

Ova najveća američka korporacija će nastaviti vršiti pritisak na Bijelu kuću da poništi naredbu, rekao je Cook u intervjuu nakon što je tokom vikenda u internom dopisu osudio ovaj Trumpov potez.

Cook se time pridružio drugim rukovoditeljima poduzeća u Silicijskoj dolini, uključujući vlasnika Googleove matične kompanije Alphabet Sergeya Brina, u protestu protiv ove naredbe koja prijeti da zaustavi priliv talentiranih imigranata na koje se ova industrija oslanja.

Cook u intervjuu nije izložio detalje mogućih pravnih radnji, rekavši jedino: "Mi želimo biti konstruktivni i produktivni".

„Ova zemlja je jaka zbog naše doseljeničke prošlosti i naših kapaciteta i sposobnosti kao naroda da primimo ljude raznih porijekla. To je ono što nas čini posebnim“ rekao je Cook za The Wall Street Journal.

Kopirati
Drag cursor here to close