Za iduću godinu dana

Vlada Srbije Mostaru donira 120.000 briseva za PCR testiranje

Donacija od 60.000 transportnih medijuma, koji se sastoje od epruvete i dva brisa za uzorkovanje, krenula je danas za Mostar.
Lifestyle / Zdravlje | 27. 01. 2022. u 19:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Srbije donirala je gradu Mostaru 120.000 briseva za PCR testiranje na virus korona, što će zdravstvenom centru u tom gradu biti dovoljno da podmiri potrebe uzimanja uzoraka na covid 19 u narednih godinu dana.

Donacija od 60.000 transportnih medijuma, koji se sastoje od epruvete i dva brisa za uzorkovanje, krenula je danas za Mostar, čijim će građanima biti omogućeno i značajno unaprijeđeno testiranje na virus korona, priopćeno je iz Vlade Srbije.

Iz Vlade podsjećaju da je suradnja s Mostarom intenzivirana nakon posjete premijera Srbije Ane Brnabić tom gradu u listopadu prošle godine i njenih sastanaka s potpredsjednikom Skupštine grada Veliborom Milivojevićem i gradonačelnikom Mariom Kordićem, s kojima je ova donacija dogovorena i realizirana, prenosi Srna.

U priopćenu je navedeno da je Srbija od početka pandemije u više navrata pomagala zemlje regije medicinskim materijalom, lijekovima, zaštitnom opremom i cjepivima, koje su bile najpotrebnije njihovim susjedima.

"Također, ponosimo se činjenicom što su građani regije mogli da se cijepe u našoj zemlji", istaknuli su u Vladi Srbije.

Kopirati
Drag cursor here to close