Vijest iz Bjelorusije

Utrka: Rusko cjepivo učinkovito 95 posto

Moskva sada očekuje da bjeloruski partneri registriraju cjepivo u skladu sa strogim regulatornim okvirom Ministarstva zdravlja i Vlade Bjelorusije.
Lifestyle / Zdravlje | 28. 11. 2020. u 09:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klinička ispitivanja ruskog cjepiva protiv virusa korona Sputnik V u Bjelorusiji pokazala su njegovu visoku učinkovitost, oko 95 posto, izjavio je veleposlanik Rusije u Minsku Dmitrij Mezencev.

"Klinička ispitivanja, u kojima je sudjelovalo 100 građana Bjelorusije, pokazala su visoku efikasnost ruskog cjepiva. To je veoma važan rezultat", rekao je Mezencev za Televiziju Rusija 24.

Prema njegovim riječima, Moskva sada očekuje da bjeloruski partneri registriraju cjepivo u skladu sa strogim regulatornim okvirom Ministarstva zdravlja i Vlade Bjelorusije.

Istaknuo je kako će se nakon toga razgovarati o slanju značajne serije cjepiva u Bjelorusiju, prenosi Srna.

"Taj posao se odvija istovremeno s pregovorima o zajedničkoj proizvodnji cjepiva", rekao je Mezencev.

Trenutno je odobrena i provodi se treća faza kliničkih ispitivanja ruskog cjepiva u Bjelorusiji, UAE, Venezueli i drugim zemljama. Više od 50 zemalja je podnijelo zahtjev za nabavku oko 1,2 milijarde cjepiva Sputnik V.

Ministarstvo zdravlja Rusije registriralo je u kolovozu prvo cjepivo na svijetu za prevenciju Covida 19 koju je razvio Znanstvenoistraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleja i proizveo zajedno s Ruskim fondom za direktne investicije.

Kopirati
Drag cursor here to close