Novi soj

U Hrvatskoj kod dva pacijenta potvrđen omikron soj

"Sada već ima preko pola zemalja EU-a koje su objavile da imaju omikron soj, a isto tako i preko pola saveznih država SAD-a''.
Lifestyle / Zdravlje | 06. 12. 2021. u 14:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak izjavio je u ponedjeljak kako je u Hrvatskoj kod dvije osobe potvrđen omikron soj koronavirusa, obje osobe nemaju teški oblik bolesti, a njihovi kontakti su pod nadzorom.

"Sada već imamo preko pola zemalja EU-a koje su objavile da imaju omikron soj, a isto tako i preko pola saveznih država SAD-a. Dakle, omikron je već širom svijeta, i mi imamo dva slučaja kod kojih je potvrđen omikron soj", rekao je Capak na konferenciji za novinare.

Ustvrdio je kako je Hrvatska jedna od prvih zemalja u svijetu, a prva među članicama EU-a, koja je poduzela mjere za usporavanje dolaska omikron soja u državu.

Voditelj Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti Bernard Kaić rekao je da su oboljeli bili sudionici jednog poslovnog skupa pa postoji mogućnost da je netko s tog skupa bio izvor, jer su na njemu bili i stranci.

Kontakti zaraženih su pod nadzorom, poručio je, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close