Znate li se okupati?

Tipične pogreške koje radimo pri kupanju

Donosimo tri tipične pogreške u kupanju i kako ih lako možete izbjeći.
Lifestyle / Zdravlje | 10. 04. 2021. u 09:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odavno je poznato da se čovjek najbolje opusti prilikom kupanja. Isključite se, opustite se, učinite nešto za sebe, maštate. Međutim, dugotrajne kupke baš nisu najbolji prijatelj vaše kože. Donosimo tri tipične pogreške u kupanju i kako ih lako možete izbjeći.

Loša temperatura vode

Temperatura vode je jedna od najčešćih pogrešaka prilikom kupanja. Idealna temperatura vode za kupanje je između 36 i 38 stupnjeva. Pretopla voda brzo isušuje kožu, a može izazvati i opekline, koje postaju primjetne tek kasnije.

Kada se kupate u pretoploj vodi cirkulacija u krvi se smanji, pa se nakon kupanja ne osjećate revitalizirano. Prehladna voda za kupanje, pak nije dobra jer ne uklanja nečiste stanice kože.

Predugo vrijeme kupanja

Upaljene svijeće, dobra knjiga i lagana glazba? Sve to zvuči sjajno prilikom kupanja, ali važno je napomenuti da u kadi ne biste trebali provesti više od 15 minuta. Dugotrajno kupanje može naštetiti vašoj koži. Duže kupke se ne preporučuju više od dva puta tjedno.

Brzo sušenje

Izuzetno je važna i pravilna njega kože nakon kupke. Grubo i brzo sušenje kože ručnikom može iziritirati vašu kožu. Preporučuje se sušenje kože ručnikom laganim kružnim pokretima po tijelu.

Kopirati
Drag cursor here to close