Važnost

Svjetski dan prve pomoći

Lifestyle / Zdravlje | 10. 09. 2022. u 08:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Širom svijeta danas se obilježava Svjetski dan prve pomoći. Ove godine, ovaj za nas značajan datum obilježava se pod motom “Prva pomoć za cijeli život” s ciljem podizanja svijesti o značaju učenja prve pomoći od najranijih godina, priopćio je Crveni križ Federacije BiH.

Prva pomoć je osnovna vještina koja može pružiti učinkovite i brze intervencije kako bi se smanjile povrede i patnja te poboljšale šanse za preživljavanje osobe u određenoj situaciji i upravo zbog toga cilj je, pored ostalog, prilagoditi pristup učenju svim dobnim skupinama ali i različitim obrazovnim i drugim kategorijama stanovništva.

Crveni križ Federacije BiH konstantno radi na modifikaciji programa obuka i materijala u skladu s najnovijim međunarodnim standardima te na jačanju i edukaciji svog kadra.

''Crveni križ Federacije BiH ima mrežu od više od 250 certificiranih instruktora predavača prve pomoći. Među njima je veliki broj ljekara različitih specijalizacija, medicinskih sestara i tehničara koji su uključeni u program prve pomoći. Posebno smo ponosni i na naše predavače volontere, koji godinama ulažu svoje vrijeme i kapacitete u stjecanje novih znanja i vještina iz pružanja prve pomoći, kako bi pravovremeno mogli djelovati ali i educirati stanovništvo'', istaknuo je glavni tajnik Crvenog križa Federacije BiH Namik Hodžić.

Kopirati
Drag cursor here to close