Nevidljive žene

Simbol borbenost i inspiracija - medicinske sestre Mostara

Žene iz prošlosti i sadašnjosti Mostara, koje su inspiracija.
Lifestyle / Zdravlje | 07. 11. 2022. u 08:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inicijativa građanki i građana Mostara organizira 08. studenog događaj, pod nazivom ''Nevidljive žene u zdravstvu Mostara''.

Događaj će se održati 08. studenog u 17 sati, na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru.

Panelisticesu doc.dr. sc. Amela Hajdarović, dipl. med. sr. i doc.dr.sc. Ivona Ljevak, dipl. med. sr.

Dok je moderatorica panel diskusije Ornela Stojčić, dipl. med. sr.

Naime, na događaju će, žene, diplomirane medicinske sestre, predstaviti vlastiti rad na polju zdravstva, ali i da zainteresiranu javnost upoznaju o nevidljivim ženama, medicinskim sestrama iz Mostara.

Naime, žene iz prošlosti Mostara, a koje su imale izuzetne uspjehe u ovom polju danas su skoro pa zaboravljene i službeni podaci o njihovom radu su oskudni.

Takve žene predstavljaju simbol borbenosti i inspiraciju svim ženama, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost, jer su u vremenu u kojem su živjele, i u kojem žive, svojim radom i trudom uspjele izdići se iz mase, a nažalost njihov rad je nevidljiv.

Na ovaj način, Inicijativa građanki/na Mostara nastoji skrenuti pozornost javnosti o ženama koje su obilježile historiju zdravstva Grada Mostara, ali i ženama koje će tek obilježiti povijest zdravstva grada.

''Pozivamo građanke i građane Mostara da 08. studenog, zajedno s nama otkriju nevidljive žene Mostara''.

Projekt financira organizacija ''Kvinna till Kvinna''. U narednom periodu Inicijativa građanki i građana Mostara, će kroz devet projektnih aktivnosti predstaviti žene, koje svojim radom doprinose razvoju Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close