Kupres

Sanitetsko vozilo za Dom zdravlja

U utorak je Domu zdravlja Kupres predano sanitetsko vozilo, koje je donirala Međunarodna organizacija za migracije (IOM)
Lifestyle / Zdravlje | 16. 02. 2022. u 11:26 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Donacija stigla u Kupres

U utorak je Domu zdravlja Kupres predano sanitetsko vozilo, koje je donirala Međunarodna organizacija za migracije (IOM), a koje je osiguralo Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Austrije.

Potpisivanju ugovora o donaciji u prostorijama općinskog načelnika i svečanoj primopredaji sanitetskog vozila nazočili su ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije (HBŽ) Momčilo Bajić, načelnik Općine Kupres Zdravko Mioč, šefica misije IOM-a u BiH i koordinatorica regije zapadni Balkan Laura Lugarotti sa suradnicima Vladimirom Mitkovskim i Bogdanom Runićem i ravnatelj Doma zdravlja Kupres Nediljko Ćaleta, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Ministar Bajić i načelnik općine Kupres zahvalili su predstavnicima IOM-a na donaciji sanitetskog vozila, naglasivši kako je ovo velika pomoć za Općinu i Županiju, te da će zahvaljujući toj donaciji zdravstveni djelatnici Doma zdravlja Kupres biti u mogućnosti pružati kvalitetnije zdravstvene usluge.

Uime IOM-a u BiH obratila se i šefica misije i regionalna koordinatorica za zapadni Balkan Laura Lugarotti, koja je kazala kako je ova organizacija do sada realizirala dosta uspješnih projekata u HBŽ-u.

Dodala je kako i dalje stoje na raspolaganju za zajedničku suradnju na realizaciji ovakvih i sličnih projekta koji doprinose jačanju zdravstvene zaštite na području Županije.

Kopirati
Drag cursor here to close