Zbrka na Otoku

Netočno 1.300 testova na Covid

Vlada je najavila da će uložiti dodatni sedam milijardi funti u spomenuti sustav u okviru sveobuhvatnog programa masovnog testiranja…
Lifestyle / Zdravlje | 28. 11. 2020. u 11:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od 1.300 Britanaca dobilo je netočne, pozitivne rezultate testa na korona virus zbog grešaka u vladinom sustavu "Testiraj i prati", objavilo je danas britansko Ministarstvo zdravlja.

"Dužnosnici koji rukovode sustavom 'Testiraj i prati' kontaktirali su 1.311 ljudi i informirali ih da nisu točni pozitivni rezultati njihovih testiranja obavljeni između 19. i 23. studeog. Oni su zamoljeni da se ponovo testiraju i da ostanu u samoizolaciji ako primijete da imaju simptome Covida-19", navodi se u službenom priopćenju i predočava da je riječ o "izoliranom incidentu" koji se istražuje, prenio Reuters.

Vlada je najavila da će uložiti dodatni sedam milijardi funti u spomenuti sustav u okviru sveobuhvatnog programa masovnog testiranja u Velikoj Britaniji.

U Velikoj Britaniji je do danas potvrđeno 1,6 milijuna slučajeva Covida-19 i više od 57.500 smrtnih slučajeva među Covid pacijentima, prenio je Tanjug.

Kopirati
Drag cursor here to close