ZZO HNŽ

''Markica'' 20 KM: U tijeku je distribucija premije za 2023. godinu

Dragovoljni darivatelji krvi koji su krv darivali pedeset (50) i više puta trajno su oslobođeni plaćanja participacije, odnosno kupovine godišnje premije osiguranja.
Lifestyle / Zdravlje | 22. 12. 2022. u 15:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U tijeku je redovita distribucija premije osiguranja Zavoda zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije koja će trajati do 1. ožujka 2023. godine.

Cijena premije osiguranja i ove godine iznosi 20 KM, a istu mogu kupiti sve punoljetne osigurane osobe koje posjeduju zdravstvenu iskaznicu.

Kupovine premije osiguranja oslobođena su djeca do navršenih 18 godina života i dragovoljni darivatelji krvi koji su, tijekom života, krv darivali deset i više puta pod uvjetom da su u 2022. godini imali najmanje jedno darivanje.

Dragovoljni darivatelji krvi koji su krv darivali pedeset (50) i više puta trajno su oslobođeni plaćanja participacije, odnosno kupovine godišnje premije osiguranja.

Premija osiguranja za 2023. počinje vrijediti od 1. siječnja 2023. godine. Osiguranim osobama Zavoda se preporučuje da premiju osiguranja pribave do kraja tekućeg mjeseca kako, s početkom 2023. godine, prilikom posjeta zdravstvenim ustanovama ne bi morali platiti participaciju za pružene usluge zdravstvene zaštite. Također, na ovaj način osiguranici bi i izbjegli gužve koje se očekuju na distribuciji premija u siječnju i veljači 2023. godine.

Uplata premije osiguranja za 2023. godinu vrši se isključivo kod organizacija za obavljanje platnog prometa (banka, pošta) na  depozitni račun ZZO HNŽ/ K broj: 5550000004873298 (Vrsta prihoda 722 611).

Uplaćene premije osiguranici trebaju evidentirati u jednom od devet područnih ureda Zavoda ili na punktovima za distribuciju premije osiguranja u poštama u Mostaru, Čitluku i Neumu.

Za evidentiranje premije osiguranja za 2023.godinu putem web stranice Zavoda (www.zzo.ba)  potrebno je, uz elektronski zahtjev, dostaviti dokaz o izvršenoj uplati (uplatnica) i popis osoba za koje je izvršena uplata (ime, prezime i matični broj). Uplaćene premije za koje je poslat elektronski zahtjev za evidentiranje biti će evidentirane u informacijski sustav Zavoda najkasnije u roku od jednog radnog dana, a potvrdu o evidenciji istih osiguranici će dobiti na osobni mail.

Kopirati
Drag cursor here to close