Cleansing Reduction

Je li moderno manje se prati: Hoćemo se kupati samo nedjeljom?

Podržavate li vi ''Cleansing Reduction''?
Lifestyle / Zdravlje | 01. 03. 2021. u 18:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svijetom se širi trend ''Cleansing Reduction'' čiji se pristaše zalažu za što rjeđe kupanje. Navode kako se manje treba kupati, ne samo zbog okoliša, nego zbog zaštite kože i kose.

Smatraju kako se pretjeranom higijenom uništava prirodni zaštitni sloj kože i nepotrebno isušuje kosa. Navode kako bi se trebalo tuširati najviše dva puta tjedno.

Struka misli suprotno

Njemačka dermatologinja dr.med. Sabine Zenker smatra kako njihova teorija i nije točna.

"Higijena je posebno važna kada je zdravlje u pitanju. Uglavnom, svatko se može tuširati koliko god želi. Ako nakon tuširanja osjetimo da nam je koža zategnuta, voda je možda bila prevruća ili je upotrijebljeno previše sapuna", rekla je dr. Zenker za njemačke medije.

Savjetuje osobama sa suhom kožom da ne pretjeruju s upotrebom sapuna. Kaže kako je suha područja poput stopala i područja pazuha bolje prati s kupkama na bazi ulja, koja osim što čiste, kožu i hrane.

Pranje kose i lica

Kaže kako ne postoji pisano pravilo koliko puta često trebamo prati kosu.

"Svatko mora pronaći idealan ritam pranja za sebe. Kosu, ako pravilo njegujete, možete prati i svaki dan", navodi i dodaje kako ne znači da ako je šampon skuplji da je kvalitetniji.

Kad je u pitanju pranje lica, dermatologinja navodi kako je najvažnije lice oprati uvečer. Na ovaj način uklanjamo ostatke šminke s lica, znoj i nečistoću koja se skupila na licu tijekom dana. Svejedno je koji ćete proizvod koristiti za pranje lica, dokle god on odgovara vašem tipu kože.

Kopirati
Drag cursor here to close