Donacija

Jablanica dobila dezinfekcijski tunel

Od sada će svi zaposlenici i pacijenti prije ulaska u Dom zdravlja proći kroz dezinfekcijskii tunel te i na taj način prevenirati širenje zaraze koronavirusa.
Lifestyle / Zdravlje | 14. 04. 2020. u 16:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlasnik kompanje Absolute group d.o.o. iz Travnika, dr. Nihad Selimović uručio je donaciju Domu zdravlja Jablanica.

Pored dezinfekcijsog tunela, donirana su sredstva za dezinfekciju i kompletna certificirana oprema potrebna za bezbijedno funkcioniranje tunela.

Od sada će svi zaposlenici i pacijenti prije ulaska u Dom zdravlja proći kroz dezinfekcijskii tunel te i na taj način prevenirati širenje zaraze koronavirusa. 

Uručenju ove vrijedne donacije prisustvovali su Načelnik stožera Civilne zaštite općine Jablanica Omer Nezirić, članovi stožera Amela Muratović i Amira Nuhić, direktor JZS Dom zdravlja Jablanica dr. Jusuf Avdić sa suradnicima.

Uz želju da daju svoj doprinos minimaliziranju posljedica pandemije COVID-19, kompanija ABSOLUTE GROUP i brend NUMBER1 su na početku izbijanja pandemije svoje proizvodne pogone preorijentirali za proizvodnju zaštitnih maski, a zatim, zahvaljujući kvalitetnim resursima, pokrenuli i proizvodnju dezinfekcijskih tunela sa certificiranom opremom.

Menadžment kompanije je donio odluku da se prvi tuneli koji su proizvedeni doniraju zdravstvenim ustanovama koje su prva linija obrane u borbi sa corona virusom, pa je tako Dom zdravlja u Jablanici treća zdravstvena ustanova koja je u vidu donacije dobila dezinfekcijski tunel
od kompanije Absolute group d.o.o. iz Travnika.

Kopirati
Drag cursor here to close