Ljetovanje

Galenika vam donosi savjete za savršen odmor i dobro raspoloženje tokom ljeta

Neka vaši suputnici na putovanju budu preparati koji će vam pomoći da prebrodite neugodne situacije na putu i željenoj destinaciji na koji ste se zaputili kako biste napuniti baterije.
Lifestyle / Zdravlje | 15. 08. 2022. u 11:15 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljeto je vrijeme kada su svi dobro raspoloženi i svi željno iščekuju zasluženi odmor negdje uz zvukove valova i u hladu palmi. Naravno da svi priželjkuju odmor iz snova koji će donijeti osvježenje, mentalnu i fizičku revitalizaciju, ali i koji će biti dobra priprema za radne izazove nakon ljeta. Jedini cilj je udaljiti se od svakodnevne kolotečine i posla, opustiti se, uživati, iskusiti nešto novo i dobiti lijepu boju.

No, često odmor zna pokvariti neka neugodna i neočekivana situacija kao što su opekotine od sunca ili stomačni virusi. Stoga, ukoliko se spremate za ljetovanje, ali još uvijek ne znate što tčono spakovati, neka vaši suputnici na putovanju budu preparati koji će vam pomoći da prebrodite neugodne situacije na putu i željenoj destinaciji na koji ste se zaputili kako biste napuniti baterije.

Ljeto je doba kada najčešće dolazi do poremećaja crijevne flore (disbioze) uslijed promjene lokalne sredine, drugačijeg sastava vode i primjene novih namirnica, čak i kada su one ispravne. Prevencija disbioze, ali i takozvanih putničkih dijareja, apsolutno je moguća i jednostavna i to uz Flonivin probiotike. Svakodnevna primjena probiotika, nekoliko dana pred put, i tokom boravka na putovanju, najbolja su prevencija poremećaja crijevne flore, putničke dijareje i akutne crijevne infekcije. Uloga probiotika je da onemoguće stvaranje toksina i rast loših bakterija.

Flonivin PLUS u svom sastavu ima 5 milijardi korisnih probiotskih kultura Saccharomyces boulardii i Bifidobacterium bifidum, sa dodatkom Cinka u dozi od 5mg. Kombinacija gljivice, bakterije i mikroelemenata u proizvodu Flonivin PLUS preporučuje se za normalizaciju crijevne mikroflore poslije upotrebe antibiotika, za poboljšanje imuniteta cijelog organizma, kod akutnih dijareja ali i kod upornih zatvora.
Pored probiotika odličan suputnik na vašem putovanju biće i preparat Orosal 65, oralni rastvor za nadoknadu elektrolita i tekućine, koji može biti od velike pomoći kod povraćanja ili dijareje kada je neophodna nadoknada tekućine.

Portfolio Pantenol proizvoda biće idealan saveznik na vašem odmoru jer je su to proizvodi koji pomažu u njezi i zaštiti kože i kose (krema, mast, rastvor, pjena), a koriste se i kod upale grla (oriblete). Za neprijatni i dosadni osip uzrokovan, recimo, alergijom na sunce od velike pomoći biće Pantenol krema koja će umanjiti crvenilo, svrab i peckanje, dok se mast može koristiti za njegu nakon sunčanje ili raznih iritacija kože.

Ne zaboravite da svom omiljenom šamponu za kosu dodate Pantenol rastvor kako bi njega kose na moru, nakon sunčanja i kupanja u morskoj vodi bila adekvatna. Kada jednom probate Pantenol pjenu, vaš neseser nikada više neće biti bez ovog proizvoda. Univerzalni proizvod za njegu, lagane teksture osvježit će i regenerirati vašu kožu, te je održavati vlažnom i njegovanom. Koristite je kao dio rutine nakon sunčanja ili depilacije, a nezaboravni prijatni miris podsjećat će vas na more tokom cijele godine.

Svi Pantenol proizvodi sadrže dekspantenol kao glavni sastojak, a on se u organizmu transformira u pantotensku kiselinu ( vitamin B5 ). Aktivni oblik pantotenske kiseline u tkivima je koenzim A koji je neophodan za metabolizam ugljenih hidrata, masti i proteina i detoksikaciju nekih produkata metabolizma. Što znači, ako vam je koža oštećena, ovi proizvodi joj pomažu da se brže i lakše izliječi i zaraste jer potiču zacjeljivanje površinskih slojeva kože, a kao sredstvo za zadržavanje vlage, pantenol povlači vlagu iz dubljih slojeva kože pa ona izgleda čvršće i duže ostaje meka i vlažna.

Ljeto i odmor nam donosi bezbroj aktivnosti na otvorenom, naročito ako ste na plaži ili u vodi, međutim česta i jako neugodna posljedica dužeg izlaganja suncu znaju biti opekotine na koži. Dobro poznata Jekoderm mast olakšat će i ubrzati procese regeneracije iritirane i oštećene kože. Jekoderm mast sadrži riblje ulje prirodnog porijekla koje je bogato vitaminom A neophodnim za pravilno formiranje epiderma.

Zahvaljujući ribljem ulju, Jekoderm pospješuje oporavak oštećene kože i ubrzava proces zarastanja, odnosno epitelizacije kože, te smiruje upalni proces na koži zahvaćenoj opekotinama. Preporučuje se i kod iritacija, suhe i perutave kože, a siguran je i za korištenje kod male djece i beba.

U svoj putni neseser spakujte pomenute proizvode i bez brige krenite na zasluženi odmor. Jedino što je potrebno jeste da se sa odmora vratite sretniji i zadovoljniji, spremni za nove jesenje radne obaveze.

Kopirati
Drag cursor here to close