BZK Preporod Čapljina

Doktorica Ema Bajgorić u Čapljini govorila na temu: COVID 19: Istine i zablude

BZK "Preporod" Čapljina i SD "Dubravka" Čapljina su u petak, 18. prosinca, organizirali predavanje na temu: "COVID 19: Istine i zablude".
Lifestyle / Zdravlje | 19. 12. 2020. u 07:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

BZK "Preporod" Čapljina i SD "Dubravka" Čapljina su u petak, 18. prosinca, organizirali predavanje na temu: "COVID 19: Istine i zablude".

Predavanje je održala Ema Bajgorić, doktorica medicine iz Mostara, a isto je održano uz podršku BH Telecoma. Ove dvije organizacije surađuju i trude se poboljšati kulturni i sportski život Bošnjaka Čapljine.

"Čapljinski "Preporod" je organizacija koja djeluje nepunih pet godina i organiziraju mnogobrojne manifestacije, ali trenutna situacija ne dozvoljava veća okupljanja pa se nadamo da ćemo u budućnosti raditi puno više, a večerašnje predavanje je svakako nešto jako korisno u trenutnom periodu", istaknula je Jasmina Turajlić, novoizabrana predsjednica BZK "Preporod" Čapljina.

"Mi smo mlada ekipa koja je spremna raditi i puno zahtjevnije projekte od trenutnih, a cilj nam je okupiti što više ljudi kroz udruženja koja imamo" naveo je Huso Đono, predsjednik SD "Dubravka" Čapljina koji zajedno s Dženisom Veledarom vodi ovo uspješno sportsko udruženje.

Doktorica Ema Bajgorić je istaknula da moramo biti iskreni prema sebi, blagovremeno se javiti liječniku, u istog imati povjerenja i činiti najbolje za svoj imunitet svaki dan.

Predavanje je održano u skladu s trenutnim epidemiološkim mjerama, a organizatori su se zahvalili ljudima koji su pomogli prilikom organizacije, kao i svima koji su prisustvovali istom.

Kopirati
Drag cursor here to close