Napokon

Zahtjev za nabavku cjepiva dostavljen predstavništvu Pfizera i veleposlanstvima Rusije i Kine

Odgovarajući na pitanje je li počela procedura nabavki cjepiva iz Ministarstva navode da su poduzeli sve aktivnosti u skladu s nadležnostima koje su mu dane.
Lifestyle / Zdravlje | 28. 01. 2021. u 15:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine (MCP) objedinilo je iskazane potrebe entiteta i Brčko distrikta kako bi kroz zajedničku narudžbu pomogli bržoj realizaciji nabavke cjepiva protiv COVID-19, javlja Anadolu Agency (AA). 

"Federacija BiH želi kupiti po 100.000 doza Gamaleya i Sinopharm cjepivo, te 200.000 doza BioNTech/Pfizer, Republika Srpska 80.000 Sinopharm i 50.000 BioNTech/Pfizer, a Brčko distrikt po 20.000 Gamaleya i Sinopharm i 8.000 BioNTech/Pfizer", naveli su iz MCP-a za AA.

Istaknuli su da je iskazan interes za cjepiva proizvođača Gamaleya i Sinopharm i BioNTech/Pfizer.

Ministarstvo je, istaknuli su, objedinjene zahtjeve entitetskih vlasti i Brčko distrikta proslijedilo predstavništvu Pfizera u BiH, te veleposlanstvima Rusije i Kine u BiH.

"Uz iskazane potrebe, zatražene su i informacije koje se odnose na karakteristike cjepiva (cijena, dinamika isporuke, uvjeti transporta, skladištenje, primjena…) kao i mogućnost dostavljanja prateće dokumentacije", naglašeno je iz MCP-a.

Odgovarajući na pitanje je li počela procedura nabavki cjepiva iz Ministarstva navode da su poduzeli sve aktivnosti u skladu s nadležnostima koje su mu dane.

"Inače, treba reći da postupak nabave cjepiva započet u devetom mjesecu, kada je potpisan ugovor s Globalnom alijansom za cjepiva. Ministarstvo civilnih poslova, u suradnji s nadležnim vlastima entiteta i Brčko distrikta, sve obveze završilo je u planiranim rokovima i odgovornost što još nisu stigle naručene i plaćena cjepiva leži u GAVI alijansi, odnosno COVAX mehanizmu", dodali su iz Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close