European mobility week

Alternativa automobilima: Europski tjedan mobilnosti u Mostaru

Europski tjedan mobilnosti održava se svake godine u periodu od 16. do 22. rujna.
Lifestyle / Zdravlje | 12. 09. 2022. u 13:19

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar po prvi put je formalno registriran na stranici European mobility week (Europski tjedan mobilnosti), te će u suradnji sa Sportskim savezom Grada Mostara i brojnim udruženjima i organizacijama sudjelovati u pripremama brojnih aktivnosti na temu održive mobilnosti, priopćeno je iz Grada.

Europski tjedan mobilnosti je europska inicijativa nastala s ciljem poticanja malih i velikih gradova na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava i pozivanje ljudi da iskušaju alternative vožnji automobilom.

Europski tjedan mobilnosti održava se svake godine u periodu od 16. do 22. rujna.

Svečano otvaranje Europskog tjedna mobilnosti i predstavljanje programa u Mostaru bit će 16. rujna u 18 sati u Parku Zrinjevac kada će se prisutnima obratiti gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj i šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler.

Nakon svečanog otvaranja slijedi outdoor fitness trening za sve u vodstvu trenerice Jasmine Kavazović, te bogat sadržajni program.

Manifestacija je sastavljena od tri glavne komponente; tjedna aktivnosti, trajnih mjera za uvođenje održive mobilnosti, kao što su npr. uvođenje i/ili širenje pješačkih zona, uvođenje sustava javnih bicikala, unaprjeđenje sustava javnoga prijevoza te “Dana bez automobila” koji se održava 22. rujna i predstavlja središnji događaj Europskog tjedna mobilnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close