Naspavaj se

Sat duže sna za bolji seksualni život

Istraživanje je pokazalo da je vjerojatnije da će žene koje spavaju jedan dodatni sat dnevno imati spolne odnose.
Lifestyle / Seksualnost | 16. 05. 2021. u 20:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon stresne 2020. godine razumljivo je ako te manje zanimaju aktivnosti koje su te nekad veselile - jedna od njih je seks. Emily Jamea, seksualna terapeutkinja i psihoterapeutkinja, nedavno je za BBC rekla da je seksualna želja većini parova tijekom pandemije "pala". Ovo je jedna stvar koju bi trebala raditi dodatnih sat vremena kako bi se tvoj seksualni život poboljšao, prema istraživanju objavljenom u The Journal of Sexual Medicine. 

Istraživanje je pokazalo da je vjerojatnije da će žene koje spavaju jedan dodatni sat dnevno imati spolne odnose. Prosječna odrasla osoba između 18 i 64 godine treba otprilike sedam do devet sati sna. A odrasli stariji od 65 godina trebaju nešto manje, oko sedam do osam sati sna. Ali malo dodatka ne može naštetiti. Zapravo to može samo pomoći spolnom životu.

Istraživanje je pokazalo da su žene koje su dva tjedna spavale dodatni sat dnevno imale 14 posto veće šanse za seks.

Nakon ispitivanja 171 žene tijekom 14 uzastopnih dana, analiza studije pokazala je da je dodatnih 60 minuta sna povezano s "većom seksualnom željom sljedećeg dana". Međutim, žene koje su spavale duže od dodatnih sat vremena imale su "slabije seksualno uzbuđenje sljedećeg dana". Uz to, istraživanje je otkrilo da su "žene s dužim prosječnim trajanjem sna prijavile jače uzbuđenje od žena s kraćom prosječnom duljinom spavanja piše miss7.

" Više sna dovodi do boljeg raspoloženja, što može poboljšati seks Mary Helen Rogers, potpredsjednica marketinga i komunikacija Vijeća za bolji san, rekla je "Dobro spavanje svake noći poboljšava vaše cjelokupno raspoloženje, što znači da biste mogli biti više zainteresirani za seks", rekla je.

"Ovo istraživanje nastavlja dokazivati koliko su ove dvije aktivnosti usko povezane. A tko ne želi poboljšati svoje zadovoljstvo s obje?"

Kopirati
Drag cursor here to close