Improvizirana klaonica

Slučaj šokirao Srbiju: Radnici na gradilištu 'oderali' životinju

Na videozapisu se vidi životinja vezana za gredu improviziranog objekta na samom gradilištu te jedan muškarac koji u ruci drži nož, dok drugi stoji pokraj njega.
Lifestyle / Životinje | 12. 10. 2021. u 17:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Videozapis na kojemu se vide dvojica kineskih radnika u krugu buduće tvornice "Linglong" u Zrenjaninu kako deru životinju za koju su mnogi pretpostavili da je u pitanju mačka, zgrozio je Srbiju.

Na videozapisu se vidi životinja vezana za gredu improviziranog objekta na samom gradilištu te jedan muškarac koji u ruci drži nož, dok drugi stoji pokraj njega, prenosi Mondo.rs.

Elvir Burazerović iz Organizacije za poštovanje i brigu o životinjama ORCA rekao je za "Kurir" da su oni ovaj slučaj prijavili Osnovnom javnom tužiteljstvu u Zrenjaninu:

"Smatramo da na osnovi snimke postoji osnovna sumnja da javni tužitelj podigne optužni prijedlog za izvršenje krivičnog djela iz člana 269 stav 1 Krivičnog zakonika - zlostavljanje i ubijanje životinja. Za ovo djelo je priličena je novčana kazna ili kazna zatvora do dvije godine. Smatramo da je jedan od važnih preventivnih mehanizama brza i efikasna reakcija nadležnih državnih organa, javnog tužiteljstva i policije, a kasnije i suda", rekao je Burazerović.

Prethodno se oglasila i kompanija "Linglong", odakle su rekli da je u pitanju zec, a ne mačka, kao i da su radnici sa snimka udaljeni s gradilišta.

"Točno je da je spomenuti snimak nastao na gradilištu naše kompanije, a akteri snimka su zaposleni kod našeg podizvođača zaduženog za izvođenje radova na izgradnji tvornice. Također, internom istragom utvrđeno je da je životinja sa snimke već ulovljeni zec, a ne mačka, kojeg je netko od lokalnih stanovnika donio radnicima. Nakon pribavljanja činjenica o tome što se točno dogodilo, kompanija je uputila svoj prosvjed podizvođačkoj tvrtci čiji su ovo radnici, uz zahtjev za njihovo trenutno otpuštanje i udaljavanje s gradilišta", rekli su u kineskoj kompaniji Linglong International Europe.

Kopirati
Drag cursor here to close