Kanaderi

Lovci Raške Gore uputili apel: Tražite pomoć, vatra će uništiti i životinje

''Bez intervencije iz zraka gašenje je nemoguće uraditi. Iako postoje neke najave za kišu apelirali bi na sve nivoe vlasti da zatraže intervenciju kanadera iz RH i pomoć u gašenju kako lokaliteta u Raškoj gori tako i šireg područja Čabulje.''
Vijesti / Flash | 16. 08. 2021. u 12:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zadnjih par dana je aktivan požar na širem lokalitetu Raške Gore, područjima Vituše, Djubrana, Klaka, Franina kuka, Sićine drage. Riječ je o teško prohodnim i zaraslim dijelovima koji su teško prohodni za pješake pa članovi LS Raška gora ne mogu organizirati gašenje'', stoji u apelu koji su Gradu Mostaru, Županiji i FBiH, uputili lovci iz Lovačka sekcija Raške Gore.

Navode kako su mjesta rijetko i slabo naseljena pa su svjesni da nisu prioritet za gašenje ionako iscrpljenim vatrogascima koji su učinili sve što mogu na saniranju i borbi sa vatrom u srcu Čabulje.

''Bez intervencije iz zraka gašenje je nemoguće uraditi. Iako postoje neke najave za kišu apelirali bi na sve nivoe vlasti da zatraže intervenciju kanadera iz RH i pomoć u gašenju kako lokaliteta u Raškoj gori tako i šireg područja Čabulje.

Vatrena stihija će uništit ionako ilegalnom sječom devastirana šumska područja, uz uništavanje i životinjskih vrsta koja se također na rubu izumiranja. Divlja svinja, zec, lisica, vuk, razne ptice, medvjedi i srndaći koji su se nakon dužeg izbivanja vratili u naša područja će opet nestati', priopćeno je iz Lovačke sekcije Raška Gora. 

Kopirati
Drag cursor here to close