Nije šala :)

Znate li zašto se više znojite ako jedete meso

Jeste li primijetili da se više znojite ako jedete meso?
Lifestyle / Hrana | 19. 07. 2018. u 09:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Možda ste ovaj fenomen već doživjeli, a možda mislite da je riječ o šali... Zašto se znojenje pojačava nakon konzumacije mesa?

Neki ljudi vjeruju da se radi o alergiji na crveno meso, kao što neki imaju alergije na školjke, ali to je rijetko slučaj.

Određene namirnice uzrokuju povišenje tjelesne temperature

Kada se radi o probavi, na nju ne djeluju sve namirnice jednako. Proteini su kompleksniji za razgradnju pa je tijelu potrebno više energije kako bi se razgradili, dok se ugljikohidrati razgrađuju puno brže.

Pream rezultatima istraživanja, tijelo koristi otprilike 20 do 30 posto više energije kako bi razgradilo proteine, što u konačnici znači da ima jak termički efekt. Naravno,što više proteina jedete, više je energije potrebno za razgradnju.

6 namirnica koje su odličan izvor željeza

Iz navedenog se da zaključiti kako pretjerana konzumacija crvenog mesa zahtjeva toliko energije da se tijelo treba znojiti kako bi se rashladilo. Ako jedete tofu, ovo se neće dogoditi jer je potvrđeno od strane znanost da tijelo koristi puno više energije kako bi razgradilo proteine iz životinjskog mesa.
Kako spriječiti ovu pojavu?

Najlakši način je jesti manje mesa. Pokušajte obroke raspodijeliti kroz dan jer ako se znojite zbog prevelike potrošnje energije na razgradnju proteina – manje će hrane zahtijevati manje energije.

Možemo zaključiti da ovo nije pojava oko koje biste se trebali uzrujavati, razgovarajte s doktorom ako uz znojenje primjećujte i druge simptome koji bi mogli biti povezani s nekim drugim stanjima.

Kopirati
Drag cursor here to close