Odnedavno i na bh. tržištu

Znate li kako je nastalo Ožujsko Legendarno pivo?

Zagrebačka pivovara ni ovaj put nije odstupila od svog pravila u poslovanju, a to je da se koriste najkvalitetnije sirovine.
Lifestyle / Hrana | 28. 07. 2022. u 09:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kvaliteta proizvoda uvijek je na prvom mjestu, a u čast proslave 130 godina omiljenog piva na ovim prostorima – Ožujskog, Molson Coors BH  i Zagrebačka pivovara su nedavno i na bosanskohercegovačko tržište plasirali novo visokokvalitetno pivo.

Time su željeli odati priznanje Žujinoj dugoj tradiciji, ali i nagraditi vjerne potrošače novim članom Ožujsko obitelji.

Novo pivo nazvali su Ožujsko Legendarno, a radi se o posebnom trosladnom pivu bogatog okusa s notama karamelnog slada i upečatljive zlatno-bakrene boje napravljenog s dodatkom odabranih sorti plemenitog hmelja, što ga čini jedinstvenim na tržištu.

Nakon analiza više od 30 domaćih i internacionalnih pivskih brendova dostupnih na tržištu, kojima se dobio detaljan uvid u okuse i karakteristike svakog od njih napravljen je 'slijepi' test gdje su potrošači probali različita piva ne znajući o kojem je brendu riječ, nakon čega su davali svoje komentare.

Iz ovog istraživanja dobivena je detaljnija slika onoga šta potrošači vole. Najviše je bilo onih koji su izabrali klasična lager piva, ali veliki interes je pokazan i za izražene slatke note sa blagom gorčinom.

Nakon pomnog istraživanja uslijedila je proizvodnja, a stvaranje Legendarnog u Zagrebačkoj pivovari bilo je praćeno velikim uzbuđenjem.

Proces nastanka Legendarnog opisali su kao projekt na kojem su radili sa zadovoljstvom, a svi koji su radili na proizvodnji novog piva imali su veliku podršku i poticaj rukovodstva za realizaciju ideje.

Zagrebačka pivovara ni ovaj put nije odstupila od svog pravila u poslovanju, a to je da  se koriste najkvalitetnije sirovine.

Proces proizvodnje uključivao je brojne korake: od mljevenja sirovine i pripreme do proizvodnje sladovine i fermentacije. Cijeli proces odvijao se u kontroliranim uvjetima, uz stalnu provjeru kvaliteta i testiranja te usavršavanja okusa.

Nakon što su utvrdili naredne korake, pivari su krenuli razvijati pivo s vrhunskim sastojcima koje će istovremeno objediniti tradiciju i inovativnost.

Cilj koji su zacrtali u Zagrebačkoj pivovari – da proizvedu pivo koje će biti na ponos Ožujsko brenda, ali i svih zaposlenika, je ostvaren, a ime 'Legendarno' nastalo je vrlo jednostavno.

Od prvog momenta u Zagrebačkoj pivovari su znali da je to pravo ime koje opisuje kvalitetu piva i da će se jako dobro uklopiti u Žujin način komunikacije.

''Htjeli smo da ime okarakterizira samo esenciju onoga što smo za Žujin veliki jubilej htjeli postići, a to je skuhati najbolje lager pivo na tržištu, ne uspoređujući se pri tome sa craft segmentom. Vjerujemo da smo u tome i uspjeli“, poručili su iz Zagrebačke pivovare.

Odnedavno i građani Bosne i Hercegovine imaju priliku da probaju Ožujsko Legendarno, a povratne informacije o zadovoljstvu potrošača za sada su veoma pozitivne.

Kopirati
Drag cursor here to close