Valenzia

Zabranili prodaju koštica na stadionu jer imaju neobičan problem

Posjetitelji tradicionalno grickaju koštice za vrijeme utakmica na nogometnim stadionima.
Lifestyle / Hrana | 02. 08. 2023. u 07:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolski nogometni prvoligaš Valencia zabranio je prodaju koštica za grickanje na svom stadionu jer se zbog odbačenih ostataka na tribinama skupljaju štakori, a susjedi iz okolnih zgrada žale se na buku koju proizvode strojevi za čišćenje, prenosi Hina.

Grickanje

Posjetitelji tradicionalno grickaju koštice za vrijeme utakmica na nogometnim stadionima.

"Valencianisti, odgovornost svih nas je držati kuću čistom. Kako bismo ispunili taj cilj, od 5. kolovoza i utakmice s Aston Villom u sklopu Trofeja Taronja, neće biti dozvoljeno bacanje ljuski koštica na tlo", priopćila je Valencia na svojoj internetskoj stranici.

Navela je da bacanje ljuski izaziva "zdravstvene probleme, začepljuje odvodne cijevi, dovodi do pojave glodavaca te proizvodi razne tegobe susjedima koji žive uz stadion".

Valencijin stadion Mestalla ima 49.430 sjedećih mjesta, a izgrađen je prije 100 godina.

"Kako bismo osigurali maksimalnu udobnost i kvalitetu boravka na Mestalli, ove sezone se neće prodavati koštice na prodajnim mjestima unutar stadiona", poručio je klub iz tog primorskog grada na jugoistoku Španjolske.

"Ako nosiš koštice od doma, molimo te da odbačene ljuske stavljaš u vrećicu, a zatim je baciš u smeće", dodao je.

Neće biti kazne

Valencia vjeruje da su javni poziv te zabrana prodaje na stadionu dovoljni da posjetitelji promjene navike. Tisuće ljuski koštica razbacane su po sjedalicama i prolazima na tribinama poslije utakmica, vidi se na fotografijama sa stadiona objavljenim u španjolskim medijima. Pojava štakora i žalbe susjeda na buku strojeva za čišćenje već neko vrijeme stvaraju problem klubu.

"Uočimo li da posjetitelji i dalje bacaju koštice na pod, predložit ćemo im za vrijeme utakmice da to ne rade", rekao je Valencijin glasnogovornik Jose Manuel Segarra za Hinu.

Na utakmicama će, kao i dosad, red osiguravati zaštitari.

"Neće biti kazne za prekršitelje. Vjerujemo da je uljudan poziv dovoljan da se ljudi civilizirano ponašaju", dodao je glasnogovornik.

Valencia je šest puta bila prvak Španjolske, posljednji put 2004. godine. Među osvojenim trofejima su i 3 pehara Kupa UEFA-e, 2 pokala europskog Superkupa i jedan naslov Kupa pobjednika kupova.

Kopirati
Drag cursor here to close