Zaboravite na skupe kreme

Vaš vrt krije eliksir mladosti

Bit ćete ljepši, privlačniji i zdraviji u roku dva mjeseca, tvrde znanstvenici u studiji objavljenoj u časopisu Evolution & Human Behavior.
Lifestyle / Hrana | 07. 10. 2021. u 16:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bez obzira na kreme, preparate i tretmane ljepota dolazi iznutra. Ne samo kao posljedica duhovnog i emotivnog stanja već prehranom uvelike možemo utjecati na lijep izgled.

Naime, znanstvenici s britanskih Sveučilišta St. Andrews i Bristol otkrili su kako svakodnevno konzumiranje mrkvi i šljiva uvelike utječe na izgled. Bit ćete ljepši, privlačniji i zdraviji u roku dva mjeseca, tvrde znanstvenici u studiji objavljenoj u časopisu Evolution & Human Behavior.

Šljive čuvaju zdravlje srca, potiču probavu, smanjuju razinu šećera u krvi, održavaju gustoću kostiju, čuvaju zdravlje očiju i štite od Parkinsonove i Alzheimerove bolesti.

Šljive je najbolje jesti svježe ili sušene, a ponekad je zaista teško odoljeti ukusnim jelima u čijem su fokusu upravo ovi zdravi ljubičasti plodovi, prenosi She.hr

Šljive i mrkve su bogate karotenoidima koji koži daju zlatno žuti i ružičasti sjaj koji je uvelike znak zdravlja. Karotenoidi su naime skupina spojeva, u koji se ubrajaju i alfa-karoten, beta-karoten i beta-kriptoksantin. Iznimno su snažni antioksidansi koji štite od mnogobrojnih bolesti, a u organizmu se pretvaraju u vitamin A.

Također su najveći borci protiv slobosnih radikala, jačaju obrambeni sustav, smanjuju rizik od ateroskleroze, srčanog udara te štite od stvaranja mrene na oku. Nalaze se u narančastom, žutom, crvenom i zelenom povrću i voću.

Danas poznamo oko 600 karotenoida, a među voćem i povrćem ih je 50. Osim u mrkvama i šljivama upravo ti karotenoidi mogu se pronaći u mangu, dinji, breskvi, kelju i špinatu, brokuli i drugima. Zato obogatite svoju proljetnu prehranu upravo tim namirnicama jer će vam dati zdravlje i potrebni sjaj.

Kopirati
Drag cursor here to close