ČAROBNA KOMBINACIJA

3 sastojka uz koje ćete najbolje očistiti kuhalo za vodu

Kombinacija sode bikarbone, octa i limunske kiseline, ne samo da je jeftina i cjenovno dostupna, nego i puno učinkovitija od brojnih kemijskih sredstava za čišćenje.
Lifestyle / Hrana | 28. 10. 2023. u 05:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ovom razdoblju inflacije kada je sve poskupjelo, pa tako i higijenske potrepštine, donosimo recept za 'prirodno' sredstvo za čišćenje s kojim možete očistiti kuhalo, kupaonicu, tuš baterije, kuhinjske pločice. 

Potrebni su vam: 

  • soda bikarobona
  • ocat 
  • limunska kiselina (u prah)  

Sastojke izmješajte u posudi, pričekajte da 'soda' odradi svoje i miješajte dok se ne pretvori u masu nalik pasti. Tada je vaše potpuno prirodno sredstvo za čišćenje spremno. Onima koji imaju osjetljivu kožu i ruke, savjetujemo upotrebu rukavica kada koriste ovu pastu. 

Učinkovito uklanja naslage kamenca 

Kombinacija sode bikarbone, octa i limunske kiseline, ne samo da je jeftina i cjenovno dostupna, nego i puno učinkovitija od brojnih kemijskih sredstava za čišćenje. Osobito je dobra kod čišćenja kamenca koji se svakodnevno nakuplja u kuhalima za vodu koja danas ima svaki dom, ali i za čišćenje slavina i tuš-baterija u kupaonici. Osim toga, daje i svježinu i prirodni miris. 

Isprobajte, a zahvalit ćete nam kasnije. :) 

 

Kopirati
Drag cursor here to close