Kuda, gdje, kako ...??

Stresni blagdani

Najnovija studija provedena u Sjedinjenim Američkim Državama je pokazala da 88 posto Amerikanaca osjeća određeni oblik stresa tijekom blagdana.
Lifestyle / Hrana | 08. 12. 2018. u 09:32 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najnovija studija provedena u Sjedinjenim Američkim Državama je pokazala da 88 posto Amerikanaca osjeća određeni oblik stresa tijekom praznika.

Rezultati istraživanja koje je provela agencija "OnePoll" pokazali su da građani SAD-a imaju nekoliko razloga zbog kojih osjećaju fizičku i emocionalnu nelagodu u danima praznika.

Anketa provedena među 2.000 Amerikanaca je pokazala da je najveći broj građana, njih 35 posto, pod stresom zbog toga što nisu sigurni gdje provesti praznične dane.

Također, 31 posto Amerikanaca se osjeća stresno tijekom praznika zbog razmišljanja o tome koliko novca potrošiti na poklone.

Među razlozima zbog kojih su stanovnici SAD-a najviše pod stresom tijekom praznika su i donošenje odluke čiju obitelj osjetiti (29 posto), tko će počistiti nered (27 posto), tko priprema večeru (24 posto) te razgovor s obitelji i prijateljima (15 posto).

“Nije iznenađenje da praznici mogu izazvati određene neugodnosti zbog čestog prejedanja, ali i stresnih aktivnosti", kazao je Michael Bachman, stručnjak koji je predvodio istraživanje.

Dodao je kako su mnoge osobe pod stresom jer, kako je rekao, imaju preveliku želju da sve protekne idealno i savršeno tijekom prazničnih dana.

Kopirati
Drag cursor here to close