Nove ideje!

Sezonsko slađenje: Sjajne ideje za deserte s grožđem

Pretvorite ga u sladoled, upakirajte u pitu ili ubacite u čašu uz finu, osvježavajuću kremu. Sezonu grožđa obilježite na najbolji način - divnim, raskošnim slasticama.
Lifestyle / Hrana | 22. 09. 2019. u 11:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako ga najviše volimo u tekućem obliku, grožđe se itekako odlično snalazi i kao jedna od glavnih komponenta različitih deserata. Donosimo vam neke nove ideje!

Pretvorite ga u sladoled, upakirajte u pitu ili ubacite u čašu uz finu, osvježavajuću kremu. Sezonu grožđa obilježite na najbolji način - divnim, raskošnim slasticama, prenosi 24sata.

Sorbet od grožđa

Za sve one koji ne priznaju dolazak jeseni sve dok ista ne nastupi i kalendarski, sorbet od grožđa bit će idealna prilika da na najslađi način još malo uživate u ljetu.

Pripremite ga prema receptu Marthe Stewart za koji će vam biti potreban tek blender i jednostavni sastojci poput bijelog grožđa, svježe mente, malo meda i limunov sok. Postupak je jednostavan, sve što trebate učiniti jest ubaciti sve sastojke u blender, a zatim ih smrznuti do željene konzistencije.

Pečeno grožđe

Potpuna suprotnost ledenom desertu bit će pečeno grožđe koje se idealno slaže sa sve hladnijim, kišnim danima. Birajte vrstu grožđa koju najviše volite, začinite ih po želji, a zatim ih ubacite u pećnicu na 180 do 200 stupnjeva.

Grožđe će se odlično složiti s vanilijom i smeđim šećerom, pa ga tako aromatiziranog i pečenog možete poslužiti uz fine kremaste deserte. Voljet će se s različitim varijantama panna cotte, aromatiziranom mascarpone kremom, pa čak i zaslađenom ricottom.

U lisnatom tijestu

Na isti način na koji ste ga pekli samog, grožđe možete upakirati i u lisnato tijesto, pa sve zajedno poslužiti u obliku pite. Napravite košarice, kratko ih zapecite, a zatim ubacite grožđe kojem ste dodali mahunu vanilije i malo šećera. Pustite da se sok iz voća poveže sa šećerom te se divno karamelizira i desert je gotov. Jednostavnije ne može!

Mirisni kolači s maslinovim uljem ili jednostavan biskvit kolač na divan će način obogatiti tek nekoliko bobica grožđa. Rasporedite ih po biskvitu prije pečenja, ispecite, a zatim uživajte u bogatim i sočnim kolačima s divnim notama slatkog grožđa.

Grožđe također može biti sjajan dodatak različitim vinima. Grožđe dobro operite, osušite ga, a zatim ga spremite u zamrzivač. Pustite da se smrzne pa po nekoliko bobica ubacite u čašu vina. Osim efektnog izgleda, slatki okusi domaćeg grožđa na divan će način začiniti uživanje u omiljenoj čaši vina.

Kopirati
Drag cursor here to close