Super recept

Probajte ove posebne ''jastučiće''

Sve što trebate učiniti je zamijesiti glatko tijesto, napuniti ga mljevenim mesom i staviti u pećnicu.
Lifestyle / Hrana | 08. 09. 2022. u 20:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Probajte ove posebne jastučiće

Jastučići punjeni mljevenim mesom brzo su gotovi, a oduševit će i klince i odrasle. Sve što trebate učiniti je zamijesiti glatko tijesto, napuniti ga mljevenim mesom i staviti u pećnicu.

Jastučići s mljevenim mesom – Sastojci za tijesto:

400 g glatkog brašna

200 g oštrog brašna

400 ml mlijeka

50 ml ulja

1 suhi kvasac

1 žlica šećera

Malo soli

Za nadjev:

1 veća glavica luka

500 g miješanog mljevenog mesa

1 veća mrkva

Sol, papar, peršin

Dodatno

1 jaje za premaz

Jastučići s mljevenim mesom – Priprema:

Zamijesite tijesto. Pomiješajte brašno, sol, šećer i suhi kvasac. U mlako mlijeko dodajte ulje pa spojite sa suhim sastojcima. Mijesite oko 10 minuta kako biste dobili glatko tijesto. Ostavite tijesto da se odmara 45 minuta.

Za to vrijeme pripremite nadjev. Na malo ulja stavite pržiti sitno sjeckani luk i mrkvu narezanu na kockice. Kad luk postane staklast, dodajte mljeveno meso i začine. Dinstajte pola sata uz povremeno miješanje. Nemojte dodavati tekućinu jer će meso pustiti svoje sokove. Meso prije punjenja treba biti suho.

Razvaljajte tijesto na debljinu prsta pa čašom većeg promjera izrežite krugove. Na svaki krug stavite žlicu nadjeva pa spojite krajeve.

Posložite na pleh obložen papirom za pečenje. Svaki jastučić premažite žumanjkom i stavite peći na 200 stupnjeva pola sata.

Ovako pripremljene jastučiće možete jesti tople ili hladne. Odlični su za brzi ručak ili večeru, a super su rješenje i za veliki odmor.

Kopirati
Drag cursor here to close