Ne moraš se odreći slatkog

Pet slasnih deserata od kojih se nećeš udebljati

Na sreću, postoje neke slastice fenomenalnog okusa – u kojima možemo uživati bez grižnje savjesti.
Lifestyle / Hrana | 22. 08. 2020. u 17:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Instagram/Facebook / Ne moraš se odreći slatkog

Osobito kad želimo skinuti još to malo viška na trbuhu i bokovima, jako nam je teško odreći se omiljenog „obroka“ – deserta! U pravilu u desertima jednu od glavnih uloga igraju šećer i masnoća, pa djeluju kontraproduktivno na našu dijetu, piše miss7. Stoga ćemo ti pokazati neke koji su superukusni i lagani – imaju jako malo kalorija te čak mogu ubrzati proces mršavljenja! 

Sorbet od lubenice 

Ovaj će sorbet utažiti tvoju želju za slatkim – i jednostavno je vrlo ukusan! Nareži lubenicu na manje komade, otkloni koštice te napravi pire s pomoći štapnog miksera. Stavi zatim u posude te potom na 3 sata u hladnjak. Posluži, jednom dobro promiješaj – i uživaj u osvježavajućem desertu.

Foto:THINKSTOCK / Posluži, jednom dobro promiješaj – i uživaj

Mousse od čokolade i avokada 

Ovaj mousse je idealno rješenje za sve ljubiteljice čokolade koje su na dijeti. Sve što ti je potrebno su avokado, banana, žlica čokolade u prahu i mala šalica mlijeka. U mikseru će od tih sastojaka nastati najukusniji čokoladni mousse ikada!

Pečene breskve na kruhu 

Breskve na kruhu? Možda zvuči malo neobično, ali je fenomenalan desert sa samo 150 kalorija po porciji. Potrebna ti je kriška kruha, breskva narezana na ploške i malomasni sir. Stavi sastojke na kruh te sve peci nekoliko minuta u pećnici dok se sir ne rastopi. Dobar tek!

Foto:Instagram/Facebook / Fenomenalan desert sa samo 150 kalorija po porciji

Slane čokoladne kokice 

To je odličan desert sa samo 100 kalorija po porciji! Spravi porciju kokica u loncu. U drugom lončiću rastopi čokoladu za kuhanje pa je prelij po kokicama. Dok je čokolada još u tekućem stanju, pospi s malo grube soli.

Foto:THINKSTOCK / Odličan desert sa samo 100 kalorija po porciji

Ne raditi ti se desert? Priušti si makron!

Ova francuska slastica izvrstan je desert – ima samo 120 kalorija po komadu (naravno, nemoj smazati 10 komada).

Kopirati
Drag cursor here to close