Je li moguće?

'Urota' iz Barille: Nutella dobiva konkurenciju

Kako piše Reuters pozivajući se na dva neimenovana izvora, konkurent je još jedan poznati talijanski brend - proizvođač tjestenine Barilla.
Lifestyle / Hrana | 22. 11. 2018. u 08:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nutella, najpoznatiji čokoladni namaz na svijetu, dobiva konkurenciju.

Kako piše Reuters pozivajući se na dva neimenovana izvora, konkurent je još jedan poznati talijanski brend - proizvođač tjestenine Barilla.

Barilla, najpoznatija po svojoj tjestenini te umacima, već se probila na tržište slastica, i to sa svojim keksima od kojih se jedna vrsta zove Pan di Stelle i upravo će njihov okus imati Barillin namaz. Naime, Barilla namjerava proizvesti namaz Crema Pan di Stelle koji će zapravo biti tekućem obliku gore navedenih keksića s dodatkom kakaa, čokoladom i lješnjacima. U većim talijanskim supermarketima trebao bi se naći već iduće godine, dodaje Reuters.

Foto: Il Fatto Alimentare / Nutella dobiva konkurenciju

Kako Barilla planira svrgnuti Nutellu s trona? Receptom koji ne sadrži palmino ulje, najkontroverziji sastojak Nutelle koji se smatra glavnim razlogom za masovno uništenje šuma u jugoistočnoj Aziji.

Upravo ta upotreba palmina ulja najviše šteti Nutelli. Potrošači brinu za okoliš i zdravlje ljudi, a Ferrero je na njihovu brigu odgovorio reklamnom kampanjom u kojoj tvrde kako koriste samo ulje iz održivog razvoja.

Izvori bliski Barilli tvrde da će novi namaz sadržavati suncokretovo ulje, najbolje talijanske lješnjake i kakao te 10 posto manje šećera od Nutelle.

Nutella će proizvesti kekse i konkurirati Barilli?

U Barilli su do ideje o proizvodnji namaza došli nakon što su procurile informacije o tome da Nutella ulazi na tržište punjenih keksa. Naime, Ferrero planira proizvesti kekse punjene Nutellom koji će biti izravna konkurencija Barillinim Baiocchi keksima punjenima čokoladom, piše Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close