Pomoć malim mljekarima

Nastavlja se projekt kućne dostave svježeg mlijeka u Livnu i Tomislavgradu

Cilj projekta je pomoć malim mljekarima, zatim očuvanje stočnog fonda i tradicije proizvodnje domaćih proizvoda od nepasteriziranog domaćeg mlijeka
Lifestyle / Hrana | 02. 03. 2018. u 19:53 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije i u 2018. godini nastavlja s realizacijom projekta ''Svježe domaće livanjsko i tomislavgradsko mlijeko na kućnom pragu''.

Kako bi se što veći broj lokalnog stanovništva informirao o mogućnosti opskrbe svježim mlijekom izravno na kućnu adresu, ovih dana u Livnu i Tomislavgradu počet će distribucija letaka s kontakt podacima proizvođača.

Krajem prošle godine Ministarstvo je s 21 proizvođačem mlijeka s prostora Livna i Tomislavgrada potpisalo ugovor o distribuciji svježeg mlijeka direktno od proizvođača do krajnjeg potrošača.

U početnoj fazi projekta potpisnici ugovora dobili su jednokratnu financijska pomoć u iznosu od 2.000 maraka za nabavku potrebne opreme za veću higijensku ispravnost svježeg mlijeka, kao i za nabavku opreme za čuvanje i transport svježeg mlijeka do krajnjeg potrošača.

Cilj projekta je pomoć malim mljekarima, zatim očuvanje stočnog fonda i tradicije proizvodnje domaćih proizvoda od nepasteriziranog domaćeg mlijeka, kažu u Ministarstvu.

Promocijom i distribucijom letaka želi se potaknuti potrošače da u svakodnevnoj prehrani koriste svježe mlijeko koje im dolazi na kućni prag u najkraćem lancu opskrbe, od proizvođača do potrošača, a od istog mogu sami, za potrebe svoje obitelji, praviti tradicionalne proizvode kao što su mladi sir, domaće kiselo mlijeko i druge mliječne proizvode.

Kopirati
Drag cursor here to close