HPD Prenj

Zimska alpinistička škola 2023.

U cijenu su uključeni troškovi organizacije škole i smještaj u planinarskom domu tijekom škole.
Lifestyle / Flash | 24. 02. 2023. u 09:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povjerenstvo za alpinizam Planinarskog saveza Herceg-Bosne, u suradnji sa HPD Prenj 1933. Mostar, prema programu rada zimskih alpinističkih škola u PS-HB, organizira Zimsku alpinističku školu. Početak škole je predviđen za 3. ožujka 2023. godine (petak) i trajat će tri 'produžena' vikenda (petak-nedjelja). Lokacije na kojima će se izvoditi škola su planine Prenj i Čvrsnica. Promjena lokacija je moguća zbog vremenskih uvjeta i količine padalina na određenim planinama.

Cijena zimske alpinističke škole iznosi 200 KM po polazniku za članove PS HB, te 250 KM za ostale, a uplaćuje se prvog vikenda škole. U cijenu su uključeni troškovi organizacije škole i smještaj u planinarskom domu tijekom škole.

Ciljevi Zimske alpinističke škole su prvenstveno upoznavanje s osnovama kretanja po snijegu i ledu, opasnosti u planinama zimi i u zimskim uvjetima, te preventivno djelovanje kao i sidrišta i osiguravališta u snijegu i ledu, penjanje snježnih grapa i zaleđenih slapova.

Foto: PR / Zimska alpinistička škola 2023.

Polaznici su dužni posjedovati osnovnu penjačku opremu koja uključuje sljedeće: zimske cipele (turne cipele), minimalno jedan cepin ili bajla, po mogućnosti kombinacija navedenog, dereze, turne skije ili krplje, skijaški štapovi, kacigu, pojas, minimalno dva HMS karabinera i pet običnih, dvije zamke cca 5 mm dužine 4-5m, dvije trake-gurtne 60-80 cm, čeonu lampu, set prve pomoći, podmetač, vreću za spavanje, naočale za snijeg (glečerice, brile) i rukavice, šator po dogovoru.

Prijave se primaju popunjavanjem PRIJAVNICE, a broj polaznika je ograničen. Prijave se primaju do 26. veljače 2023.

Uvjet za pristupanje školi je uspješno završena ljetna alpinistička škola (početna ili napredna). Dodatne informacije možete dobiti kod voditelja tečaja Josipa Volarića (063-495/821) Zbog ozbiljnih i dugotrajnih pristupnih tura, koje su bitan uvjet kvalitete tečaja, za kretanje u zimskim uvjetima preporučuju se turne skije ili krplje.

Kopirati
Drag cursor here to close