HPD Prenj 1933. Mostar

Počele prijave za tradicionalnu 13. planinarsku školu 2020.

Cijena škole iznosi 50KM, a prvo predavanje i početak škole je 24.09.2020. u 19:00 sati u prostorijama HGSS-a (zgrada Mostarka).
Lifestyle / Flash | 04. 09. 2020. u 18:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HPD Prenj 1933 već 13. godinu zaredom organizira planinarsku školu. Kao i predhodnih godina, priključiti se mogu svi: stari i mladi, veliki i mali.

Kroz pohađanje planinarske škole polaznici stječu znanja o kretanju i boravku u planini, opasnostima u planini, drugim granama planinarstva, te se upoznaju sa tehničkom opremom i prvom pomoći.

Planinarska škola je osnovni oblik planinarskog školovanja i kao takva preduvjet je za upis u škole i tečajeve iz planinarskih specijalnosti (alpinističke, sportsko-penjačke, speleološke, vodičke i sl.).

Planinarska škola podijeljena je u dvije cjeline:

Teorijski dio: Predavanja koja se održavaju četvrtkom u 19:00 u prostorijama HGSS-a (zgrada Mostarka).

Praktični dio: Izleti i vježbe koje se izvode tijekom vikenda na planinama u okolici Mostara: Prenj, Čvrsnica, Čabulja, Velež. Osim izleta na planine u okolini u programu škole je i posjeta špilji Vjetrenici, te vikend sportskog penjanja.

Nakon završenog teoretskog i praktičnog dijela škole slijedi matura škole koja se sastoji od noćenja u planini i pismenog ispita iz tema koje su obrađivane u teorijskom dijelu škole. Planirano trajanje Planinarske škole je 6 (šest) vikenda.

Kroz period održavanja škole može doći do odgađanja ili prolongiranja pojedinih izleta uslijed nepovoljne vremenske prognoze, kao i uslijed novih preporuka od nadležnih institucija.

Cijena škole iznosi 50KM, a prvo predavanje i početak škole je 24.09.2020. u 19:00 sati u prostorijama HGSS-a (zgrada Mostarka).

Za pristup je dovoljno popuniti PRIJAVU.

Budući da je pandemija COVID-19 uvelike utjecala na čitav svijet, pa tako i na rad našeg društva, ove godine škola se održava u jesenjem terminu i broj polaznika je ograničen.

Svi polaznici su dužni da se pridržavaju epidemioloških preporuka držanja fizičke distance, kao i nošenja zaštitne maske u zatvorenom prostoru.

Za sva dodatna pitanja možete se javiti na e-mail: [email protected] ili na mob. 063/486-909, Josip.

Kopirati
Drag cursor here to close