Earth Hour

WWF poziva sve gradove u BiH da se uključe u najveću globalnu volontersku akciju

Lifestyle / Flash | 13. 03. 2017. u 11:42 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

WWF ove godine organizira 10. jubilarni "Sat za planet Zemlju" te pozva sve gradove diljem BiH da se gašenjem svjetla uključe u tu najveću globalnu volontersku akciju.

Iz te svjetske organizacije za zaštitu prirode upućen je poziv svim gradovima da u subotu, 25. ožujka, od 20:30 do 21:30 sati isključe javnu i dekorativnu rasvjetu koja osvjetljava glavne znamenitosti grada ili gradske trgove.

Globalna akcija Sat za planet Zemlju, u svijetu poznata kao Earth Hour, obilježit će se na svih šest kontinenata. U WWF-u vjeruju da će ove godine sudjelovati još više zemalja nego lani kada ih je bilo 178. U Bosni i Hercegovini u akciji je sudjelovalo više od dvadesetak gradova.

Od 2007. godine Sat za planet Zemlju mobilizirao je brojna poduzeća, organizacije, vlade i stotine milijuna ljudi u više od 7.000 gradova. WWF od samog početka provođenja ove akcije potiče pojedince da djeluju po pitanju klimatskih promjena. Jedan sat koji provodimo u mraku trebao bi poslužiti kao podsjetnik da moramo osigurati održivu budućnost našeg planeta.

Najpoznatije svjetske znamenitosti ponovno će utonuti u mrak posljednje subote u ožujku. U WWF-u se nadaju da će se Eiffelovom tornju, rimskom Coloseumu ili londonskom Big Benu gašenjem javne i dekorativne rasvjete 25. ožujka od 20:30 do 21:30 sati pridružiti Stari most Mostar, Vijećnica Sarajevo, Banski dvori Banja Luka, te Dobojska tvrđava.

Kopirati
Drag cursor here to close