Repriza prošlogodišnjeg finala

VIDEO: Najbolji trenuci regionalnog finala Red Bull RapLike 2018

U subotu 30. lipnja, Tuzla je drugi put uzastopno ugostila najbolje freestylere iz BiH, Hrvatske i Srbije, koji su imali isti cilj: osvojiti laskavi naslov kralja regionalnog freestylea.
Lifestyle / Flash | 02. 07. 2018. u 17:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda u Tuzli je održano veliko finale Red Bull RapLike 2018, najvećeg regionalnog natjecanja u freestyle repanju. Između osam najboljih rap improvizatora iz regije, titulu je nakon uzbudljive borbe odnio beogradski MC Samuraj Krek.

U subotu 30. lipnja, Tuzla je drugi put uzastopno ugostila najbolje freestylere iz BiH, Hrvatske i Srbije, koji su imali isti cilj: osvojiti laskavi naslov kralja regionalnog freestylea.

Uprkos pljusku koji je pao pred sam početak eventa, Soni trg sudo posljednjeg mjesta ispunili hip hop fanovi, kojima se dolazak itekako isplatio, jer su se tmurni oblaci ubrzo razišli i mogli su neometano uživati u spektaklu koji je uslijedio.

Na impresivnoj pozornici postavljenoj na trgu, Arot, Sokol i MC Nuha iz BiH, Usce, Krljo i Tzre iz Hrvatske, te Samuraj Krek i Loco Morocco iz Srbije su vodili žestoke verbalne duele, u kojima je sve prštalo od dosjetljivih rima i duhovitih doskočica.

Video: Red Bull RapLika 2018

''Krenulo je veoma žestoko od samog početka. Nama sucima je bilo vrlo teško, jer betlovi su bili fantastični, jako kvalitetni'', izjavio je član žirija, popularni bh. reper Frenkie.

Nakon cijelog niza izvrsnih betlova koji su izazivali valove oduševljenja u publici, i ponekad bili riješeni tek nakon produžetaka, u prvom polufinalu Arot je pobijedio Uscea, dok je u drugom Samuraj Krek bio bolji od Sokola.

To je značilo reprizu prošlogodišnje finalne borbe na istoj lokaciji, samo je ovog puta ishod bio drugačiji: Samuraj Krek je sačuvao više snage za finiš i zasluženo trijumfovao nad Tuzlakom Arotom.

''Prošle godine je Arot uzeo pobjedu čistu kao suza. Ove godine je Krek pobijedio čisto'', smatra osječki producent Toza, član žirija.

''U finalu Arot nije bio Arot, vidjelo se da je bio malo umoran, a Krek je to iskoristio na najbolji način'', dodao je drugi sudija, beogradski hip hoper Kendi.

Ovogodišnja titula najboljeg regionalnog frestylera odlazi u Beograd, a njen novi vlasnik je neposredno nakon pobjede bio pod jakim utiscima.

''S obzirom da se ničemu nisam nadao, ovo je nevjerovatno.Još nije ni stiglo do mene. Na početku me nije išlo, kasnije je bilo sve bolje. Svi protivnici su bili teški, a publici svaka čast, bili su odlični“, izjavio je regionalni prvak Red Bull RapLike 2018.

''Zadovoljan sam, želim da čestitam novom šampionu. Bio je dosta direktniji i bolji u finalu, čisto i pošteno. Ima poseban smisao za humor, i to je ono po čemu se izdvaja“, bio je iskren viceprvak Arot.

''Publika je bila odlična, ispoštovali su svakoga. Nisu navijali samo za domaćeg natjecatelja, i svaka im čast na tome'', naglasio je jedan od sudaca, poznati hrvatskireper Vojko V, zadovoljan objektivnošću tuzlanske publike.

Publika je bila oduševljena i iznenađujućim ''betlom komplimentima'', koji su priredili Stihomir i Gagara iz Helem Nejse, dijeleći jedan drugome duhovite komplimente umjesto šaljivih uvreda i podbadanja uobičajenih za ovakve borbe.

Njih dvojica su odlično odradili i voditeljski dio posla, u čemu su im savršene partnerice bile beogradska reperka Sajsi MC i njena sestra Tijana. One su, kao i članovi žirija, svojim nastupima dodatno zagrijali ionako užarenu atmosferu koja je vladala na Sonom trgu.

Nakon proglašenja pobjednika premijerno je prikazandokumentarni film „Making of Egzil“ u režiji Marija Ilića, o putu Frenkieja, Kontre i Indiga u Tokio i snimanju albuma „Egzil“. Nakon toga, dobar provod se nastavio na after partyju u cafe baru Sloboda, na kojem je prisutne zabavljao DJ Soul.

Kopirati
Drag cursor here to close