Savez klubova

Uzgajivači i ljubitelji bikova: Neka se političari ugledaju na nas, mi se ne svađamo

''Na našoj Skupštini nema svađa i bilo bi lijepo da se na nas ugledaju političari na svim razinama vlasti'', rekao je Besim Gljiva.
Lifestyle / Flash | 19. 03. 2019. u 12:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Borbe bikova i koride imaju dugu tradiciju u našoj zemlji, a iz godine u godinu raste broj posjetitelja ovih zanimljivih manifestacija. Od 2010. godine postoji Savez klubova uzgajivača i ljubitelja bosanskih bikova, a na izvještajno-izbornoj skupštini u Han Pijesku u prisustvu 60 članova izabrani su čelnici SKUBB-a.

Za predsjednika Skupštine saveza izabran je Anto Josipović iz Vareša, a za predsjednika Upravnog odbora Besim Gljiva. Gljiva je po treći put izabran na ovu funkciju i njemu pripadaju najveće zasluge za organizaciju i vođenje saveza. Prisutni su bili i predstavnici Koridaškog saveza RS-a Dragan Kaurin, Dušan Savanović i Dragan Galić. Na skupštini je istaknut rad jednog od službenih komentatora u ovom sportu Milenka Srdića, koji je dao veliki doprinos u promociji i očuvanju korida.

''Naš Savez broji 21 udruženje sa prostora cijele BiH i oko 10.000 članova i ljubitelja. Jedan smo od rijetkih Saveza koji okuplja udruženja sa prostora cijele Bosne i Hercegovine. Kod nas se ne gleda kako se tko zove ili koje je nacije. To je pokazala i izvještajno-izborna skupština, a odličan domaćin je bio Stevo Muminović, koji nam je osigurao bogatu trpezu. Na koridama širom zemlje okupljaju se ljubitelji borbi bikova svih nacija i do sada nije zabilježen nijedan međunacionalni incident. Na našoj Skupštini nema svađa i bilo bi lijepo da se na nas ugledaju političari na svim razinama vlasti'', rekao je Besim Gljiva.

Foto: PR / Izvještajno-izborna skupština
Kopirati
Drag cursor here to close