Nove žrtve

Španjolska: U utrkama s bikovima jedan mrtav, dvojica probodena

Vijesti / Flash | 09. 07. 2016. u 14:40 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muškarac iz Valencije poginuo je u utrci s bikovima u blizini grada Alicante na jugu Španjolske, dok su dvojica muškaraca probodena rogovima, a još 12 ljudi lakše ozlijeđeno u najpopularnijoj utrci s bikovima, u gradu Pamplona na sjeveru zemlje, izvijestili su danas španjolski mediji.

Crveni križ je priopćio da je kasno sinoć oko jedan sat poslije ponoći u selu Pedregera, kod Alicantea, bik rogovima ubo 29-godišnjeg Španjolca u prsni koš i trbuh.

Njega je hitna pomoć odmah prebacila u obližnju bolnicu, ali je muškarac sat vremena kasnije proglašen mrtvim, prenosi Tanjug.

Nakon toga su lokalne vlasti u Pedregeri obustavile utrke s bikovima planirane za sljedeće dane.

Na poznatom festivalu San Fermin u Pamploni, tijekom kojeg se svakog jutra održavaju utrke s bikovima, jutros je jedan bik udario nekoliko ljudi, a više njih je tijekom utrke palo i zadobilo udarce u glavu.

Jedan od šest bikova, koliko ih sudjeluje u utrci, u jednom trenutku se izdvojio od grupe, okrenuo i probo rogovima jednog muškarca.

U priopćenju lokalnih vlasti se navodi da su u toj utrci ubode rogovima zadobili 33-godišnji Japanac i 24-godišnji Španjolac.

Pored toga, u utrci je ozlijeđeno 12 ljudi, koji su prebačeni u obližnju bolnicu, navodi se u priopćenju.

U utrci s bikovima u Pamploni, koja je jutros trajala nešto više od četiri minute, sudjelovalo je oko 1.000 ljudi

Utrke s bikovima se tradicionalno održavaju tijekom ljetnih festivala diljem Španjolske. Devetodnevni festival San Fermin u Pamploni je postao poznat u čitavom svijetu zahvaljujući romanu Ernesta Hemingwaya iz 1926. "Sunce se ponovo rađa", a godišnje privlači tisuće stranih turista.

Kopirati
Drag cursor here to close